Recursos LGTBI

Aquest 2023 es compleixen 45 anys des de que la homosexualitat va deixar de ser considerada un delicte a espanya.
El 28 de juny es celebra el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels anomenats fets de Stonewall –Estats Units- que van tenir lloc el 28 juny de 1969, fa ja més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la que havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBIQ+.

LEGISLACIÓ ESTATAL

Ley 4/2023, de 28 de febrero, para la igualdad real y efectiva de las personas trans y para la garantía de los derechos de las personas LGTBI. (Vídeo divulgatiu)
Ley 2/2021, de 7 de junio, de igualdad social y no discriminación por razón de identidad de género, expresión de género y características sexuales.
Ley 23/2018, de 29 de noviembre, de igualdad de las personas LGTBI.

LEGISLACIÓ CATALANA

LLEI 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
Article 38 Apartat 1 modificat per la DA Segona de la LLEI 19/2020, del 30 de desembre, d'igualtat de tracte i no-discriminació.

RECURSOS

GUÍA RÁPIDA PARA VÍCTIMAS DE DELITOS DE ODIO POR LGTBIFOBIA
GUÍA RÁPIDA PARA PERSONAS REFUGIADAS SOBRE LOS DERECHOS LGTBI EN ESPAÑA
MAPA DE RECURSOS LGTBI
SERVEI PÚBLIC D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA I PERSONES TRANS*

• A la nostra comarca comptem amb un servei d’atenció integral a la diversitat sexual i de gènere. En ell et poden atendre donant-te suport, orientant-te i assessorant-te.

SERVEI D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA DIVERSITAT SEXUAL I DE GÈNERE A L'ALT PENEDÈS

El Servei d’Atenció Integral (SAI) és un servei de qualitat i de proximitat, adreçat a les persones que pateixen, hagin patit o estiguin en risc de patir, discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Dona resposta a les situacions de discriminació i ofereix acompanyament, suport i informació amb relació a la diversitat sexual i de gènere.

A través del Pla Comarcal LGTBI, el SAI promou el desplegament a la comarca de la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

També fomenta la formació del personal tècnic de l’Administració local.

Què ofereix?
• El Servei de proximitat per a les persones LGTBIQ+.
• Assessorament i acompanyament.
• Informació i divulgació sobre recursos específics del territori.
• Suport i atenció per presentar i tramitar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Lesbianes, Gais, Transsexuals,Transgèneres, Bisexuals, Intersexuals,⁺

CONTACTA AMB:
Servei d’Atenció Integral - SAI - Consell Comarcal de l’Alt Penedès
Dijous, de 9 a les 14h - c/ Hermenegild Clascar, 1-3 - Tel. 93 890 00 00
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

• Si vols denunciar en línia: Recorda , davant qualsevol tipus d’agressió no dubtis en denunciar-ho. Les teves aportacions sumaran i ajudaran a conèixer les dificultats amb les que es troben les persones LGTBIQ+.
• Si vols informació sobre temes relacionats amb LGTBIQ+ et recomanem visitar l’ Observatori contra la homofòbia:
• Si vols informació sobre conceptes relacionats amb LGTBIQ+ et recomanem el diccionari en línia, BREU, Marta. Diccionari LGBT (lèsbic, gai, bisexual, trans) TERMCAT, Centre de Terminologia.
• Vols saber quin vocabulari relacionat amb el col·lectiu LGTBIQ+ coneixes? et convidem a jugar al Pasapalabra que han creat des de l’ajuntament de Blanes:
• Si vols informació sobre entitats LGTBIQ+ et recomanem visitar la Federació Plataforma LGTBICat
• FIRE! Mostra de cinema lgtbi a Barcelona.