Recursos 8M Dia de les Dones

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
8M dones escriptores

De l’1 al 6 de març

DONES ESCRIPTORES

Participa a l’Instagram @bibliotecaelsmonjos i explica’ns el teu llibre preferit escrit per una dona.

Envia’ns el teu comentari amb el llibre escrit per una dona que més t’ha agradat. Un llibre que t’hagi impactat, t’hagi canviat o senzillament t’hagi fet passar bons moments.

El 8 de març  es sortejarà un lot de llibres entre les persones que hagin participat.

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
8M Pla equitat

AVALUACIÓ DEL I PLA D’EQUITAT DEL MUNICIPI.

L’ 11 de març de les 18h a les 20h durem a terme un taller per avaluar el Pla d’Equitat, amb aquesta valoració tindrem part dels fonaments que ens ajudaran a plantejar el II Pla d’equitat. El lloc està per determinar, dependrà del nombre de dones que participin.

A totes les dones que estigueu interessades a participar us animem a contactar amb el Servei d’Igualtat:

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

O bé WhatsApp 608 056 097

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
8M Donesquefanhistoria

DONESQUEFANHISTORIA

Aquesta gimcana es farà els divendres 5 i 12 de març de 16:30 h a 18:30 h davant la biblioteca.

Amb ella és vol fer visible a algunes de les dones que la història ha invisibilitzat.  Acompanyant-la hi haurà una carpa on podreu deixar els vostres missatges i realitzar diferents activitats reivindicatives, com pintar-vos el cabell de color lila.

La inscripció és farà per grups, si en ells hi ha majors d’edat es podrà fer el mateix dia.

Al llarg de tota la setmana la gimcana es mantindrà muntada als carrers. Aquí també us podeu descarregar els materials per fer-la quan vulgueu.

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
8M Exposició

EXPOSICIÓ ‘LAS MUJERES QUE HABITAN EN MI’, de Raquel Becerro (instagram @art_boheme).

Del 5 al 26 de març a la Masia Mas Catarro.

Presentació el 5 de març a les 19h a la Masia Mas Catarro. Cal inscrpció prèvia al tel 93 898 02 11. Visites de dilluns a divendres de 16h a 21h (excepte 18 i 24 de març) i diumenges 7 i 21 d’11h a 13h

LAS MUJERES QUE HABITAN EN MI, neix des de l'interior de la meva ànima. Un dia, obres els ulls i finalment et VEUS….Sóc totes i cadascuna d'aquestes dones que plasmo en aquesta exposició, i de moltes altres que segueixo buscant dins meu.

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
8M itinerari

ITINERARI ‘HISTÒRIA QUOTIDIANA DE LES DONES A LA SEGONA REPÚBLICA’.

14 de març de 10h a 13h. Sortida a la Plaça Pau Casals i arribada al CIARGA.

Us proposem un itinerari guiat pel municipi en clau de gènere per resseguir el paper de les dones durant la Segona República i la Guerra Civil. Durant la caminada es presentarà el projecte La Memòria de Totes.

Inscripció per grup enviant : ITINERARI,  el nom de la persona de contacte i nombre de persones que formen el grup a: (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o bé al whatsApp 608 056 097

El servei us respondrà per informar-vos del vostre horari

Aquest itinerari també el podeu realitzar de forma lliure amb l’ajuda del desplegable que hem editat i el codi QR que hi ha a cada parada.

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
8M Espai de dones

ESPAI DE DONES. Nou centre d’interès a la biblioteca.

A partir del 8 de març la biblioteca comptarà amb un centre d’interès dedicat als feminismes. En ell podràs trobar llibres escrits per dones o sobre dones. Dones i ecologisme, dones i història, dones LGTBIQ, dones i ciència, dona i vida quotidiana, dones i sexualitat, dones i maternitat, dones i esport, dones i salut , dones i oci ...

L’objectiu: donar espai i fer visible la cultura i el saber que les dones han i continuant elaborant.

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
8M La memòria de totes

LA MEMÒRIA DE TOTES:  LES DONES DURANT LA SEGONA REPÚBLICA I LA GUERRA CIVIL A SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS

El projecte La Memòria de Totes, impulsat per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos es començarà a desenvolupar al 2021. La proposta neix amb l’objectiu de recuperar i posar en valor la història de les dones del municipi a través d'un procés participatiu obert a totes les veïnes.

A totes les dones que estigueu interessades a participar al projecte us animem a contactar amb el Servei d’Igualtat:

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

O bé WhatsApp 608 056 097

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
8M Sol pelvià

EXPLORANT EL SÒL PELVIÀ. A càrrec de Lídia Freixedes Coral, fisioterapeuta.

XERRADA-TALLER el Dijous 18 de març de 18:30h a 20h a la Masia Mas Catarro.

Coneixes el sòl pelvià? Saps quines funcions té? I quins efectes pot tenir sobre el teu cos? En aquesta xerrada-taller dinàmic aprendrem com a dones a conèixer més aquesta zona de la que tant poc se’n parla i compartirem com podem arribar a descobrir grans millores i canvis pel fet de connectar-hi i prendre-hi més consciència.

 

INSCRIPCIONS enviant : SOL PELVIÀ i el nom de la persona interessada a: (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o bé al whatsApp 608 056 097  (en cas que no es pogués fer presencial es faria virtualment i s’informaria a les persones inscrites )

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
8M Amor conscient

L’AMOR CONSCIENT O TANTRA PER A DONES. A càrrec de Mercè Salat Cuscó, psicoterapeuta.

XERRADA-TALLER el 24 de març de 19:00h a 20:30h  a la casa de cultura Mas Catarro

Les dones, tot i els progressos aconseguits a nivell professional i social, encara arrosseguem certa vergonya o culpa quan abordem el tema de la relació amb la nostra pròpia sexualitat. Simplement mencionar la paraula sexe genera incomoditat.  Cal encara vèncer molts prejudicis per descobrir quina és la saviesa eròtica que hi ha dins de cada dona i trobar quines són les bases per a construir una sexualitat conscient. En aquesta xerrada taller volem parlar-te i descobrir-te una nova manera de relacionar-te amb la teva sexualitat i amb la teva essència com a dona per a que puguis reconciliar-te amb el teu poder femení, amb la teva sensualitat i el teu plaer.

INSCRIPCIONS enviant : TANTRA i el nom de la persona interessada a: (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o bé al whatsApp 608 056 097  (en cas que no es pogués fer presencial es faria virtualment i s’informaria a les persones inscrites )

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
8M Maternitats subversives

MATERNITATS SUBVERSIVES

Documental i debat guiat per la Douda Laia Vallet (Instagram @laiavallet). Dissabte 27 de març de les 18h a les 19:30h a la Masia Mas Catarro

Vull ser mare? Aquesta és una pregunta que en algun moment o altre ens fem la majoria de les dones, principalment durant la nostra vida adulta. Però, què implica la maternitat en una societat on 'a priori' hi ha totes les possibilitats per triar ser-ho o no ser-ho? Hi ha veritablement una lliure elecció? Se'ns imposen certs models de maternitat? Hi ha alternatives? D’un temps ençà, algunes mares, activistes, escriptores i diferents col·lectius han posat damunt la taula la necessitat de transformar la maternitat i la criança. Aquest vídeo planteja diferents models de maternitat i de família, des del gaudi i el plaer del cos en la gestació, el part i la lactància passant per teories feministes més radicals, fins al penediment de ser mares, avui. “Ser mare s’escull, igual que ser escriptora. És un privilegi. No és una obligació ni un destí”. Ursula K. Le Guin, escriptora i feminista.

INSCRIPCIONS enviant : MATERNITAT i el nom de la persona interessada a: (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o bé al whatsApp 608 056 097  (en cas que no es pogués fer presencial es faria virtualment i s’informaria a les persones inscrites )