FAQ'S SMMONJOS

Preguntes i respostes a les qüestions més habituals que ens arriben a l’Ajuntament per part dels veïns i veïnes de Santa Margarida i els Monjos.

Actualització 2 de juny 2020

1 - Necessito ajuda econòmica i no sé on acudir.

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament està al vostre servei per atendre i valorar les peticions d’ajuda que arriben en aquests moments. Podeu trucar als matins als telèfons 93 898 08 71 0 al 93 898 02 11.

2- Quan puc tramitar les beques per ajudes de llibres, material escolar, etc.?

Les ajudes es poden demanar fins el 30 de juny. El tràmit s’ha de fer telemàticament però si necessiteu ajuda podeu demanar cita prèvia als Serveis Socials municipals a partir de l’1 de juny ( 93 898 08 71 - matins).

3 - Puc anar a Serveis Socials?

Sí. Sempre demanant cita prèvia al 93 8980871

4 - Hi ha algun tipus d'ajut en matèria d'habitatge?

Consultar amb el Departament d'Habitatge del Consell Comarcal al web www.ccapenedes.cat, correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o whats al 608 757 665.

5 - Busco feina però no sé si em puc inscriure al Servei Local d’ocupació.

Sí que pots. Posa’t en contacte amb el servei a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i t’indicaran com fer-ho.

6 - Estic a l’atur o en un ERTO i necessito informació sobre tràmits, ajudes, etc.

El Servei de promoció Econòmica de l’Ajuntament ha augmentat el seus recursos per atendre les vostres peticions d’informació. Podeu contactar-hi a través del correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

7 - Tinc una empresa o comerç i no sé a quines ajudes tinc dret.

Podeu contactar amb el Departament de Promoció Econòmica de l’ajuntament a través del correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i us orientaran. L’Ajuntament ha creat una línia específica d’ajuts per a autònoms i microempreses.

8 - Puc ajornar el pagament dels meus impostos municipals?

Sí. L’Ajuntament ha establert un seguit de mesures econòmiques entre les que es troben els ajornaments d’impostos. Podeu consultar-ne els detalls als canals d’informació municipals o al telèfon de l’Ajuntament 93 898 02 11

9 - Puc empadronar-me?

Sí. Cal demanar cita prèvia a l’ajuntament. Tel. 93 898 02 11

10 - Com puc com sol·licitar telemàticament el certificat històric col·lectiu dels últims sis mesos?

Per fer-ho cal presentar una instància a través de la pàgina web municipal adjuntant còpia DNI i una autorització signada per totes les persones majors d’edat de l’habitatge (podeu trobar el document a la pàgina web de l’ajuntament).

11 – He de portar sempre mascareta?

L'ús de la mascareta és obligatori per a totes les persones de 6 anys o més i recomanada per a infants entre 3 i 5 anys. S'ha de dur sempre que no pugueu mantenir un distanciament de 2 metres. S’ha de dur sempre al carrer, en espais a l'aire lliure o en espais tancats d'ús públic o que estiguin oberts al públic. Han de tapar el nas i la boca.

12 - Puc anar al cementiri?

Sí. El cementiri està obert tots els dissabtes i diumenges de 9 h a 13 h.

13 - La deixalleria està oberta?

Sí. El seu horari és de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i de 16 h a 18 h. Els dissabtes allarga el seu horari fins a les 20h.

14 – La deixalleria mòbil funciona?

Sí, funciona amb normalitat en les ubicacions i el calendari habituals. El podeu consultar al canal Telegram de l’ajuntament.

15 - Funciona la recollida de voluminosos?

Sí. La recollida funciona com sempre. Cal deixar els voluminosos a la porta de casa o al costat del contenidor més proper el diumenge a la nit i, sobretot, trucar abans a la Policia Local per notificar-ho (93 898 00 31). El servei de recollida es fa cada dilluns al matí.

16 - Quan es reprendrà el mercat setmanal?

El mercat ja s’ha reprès amb un format reduït que s’anirà ampliant a mesura que les pautes de desconfinament ho permetin. 

17 - Hi hauran festes majors aquest estiu als Monjos o a la Ràpita?

Sí. Les entitats dels Monjos i de la Ràpita i l'Ajuntament han decidit tirar endavant unes festes majors reduïdes en el temps i amb actes de petit format amb control d'aforament.

18 - Els meus fills menors d'edat podran ballar aquest any per les Festes Majors?

No. Una de les decisions que han pres les entitats organitzadores, juntament amb l'Ajuntament,  és que enguany els balls infantils no actuaran a les festes majors.

19 - Es faran revetlles de Sant Joan i Sant Pere?

Es poden fer revetlles sempre que compleixin les normative sde reunió de persones, vigents a la fase actual. per fer fogueres cal demanar permís anticipadament a l'Ajuntament.

20 - Com ho puc fer per inscriure'm als ensenyaments post obligatoris?

Ja han sortit les dates de preinscripció per a cicles formatius, batxillerat, proves d'accés i PFI. Podeu consultar-les al web de l'Ajuntament.

21 - Puc agafar algun llibre de la Biblioteca?

Sí. Per fer-ho cal demanar cita prèvia al 93 818 67 05. La Biblioteca únicament ofereix servei de préstec i retorn de llibres.

22 - Quan surto a passejar per la muntanya he detectat que hi ha senglars

Efectivament, i ara és època de cria de molts animals pel que és molt important no interferir amb els senglars, doncs les mares es poden mostrar especialment agressives a l’hora de protegir les cries.

23 – Si surto a passejar...

És important respectar la flora i la fauna, transitar amb discreció pels camins i corriols i no llençar deixalles a terra.

24- Si surto a passejar amb el meu gos

Cal dur-lo lligat, recollir-ne sempre els excrements i netejar els orins amb aigua.

25 – Estan oberts els espais canins?

No. Aquests espais no obriran encara

26 – Es desinfecta la via pública?

L’ajuntament continua fent desinfecció diària dels punts més concorreguts del municipi i periòdicament es passa per tots els carrers i places del municipi.

27 – Les pistes a l’aire lliure estan obertes?

No, de moment les pistes poliesportives a l'aire lliure estan tancades.

28 – Puc anar a practicar petanca als parcs?

No. La petanca es considera un esport i ara no es pot practicar a l’aire lliure. A més les persones que el practiquen solen ser una població de risc.

29 - La piscina és oberta?

Sí, la piscina municipal ja és oberta per franges horàries. Per anar-hi, cal reservar anticipadament a través de la web municipal.

30 - Es fa casal d'estiu?

Sí. Aquest any el casal està organitzat pel Consell Esportiu de l'Alt Penedès i es farà a les escoles Arrels i Sant Domènec. El casal comença el 29 de juny.

 

Si no trobes la resposta al teu dubte, pregunta-ho per correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o truca al 93 898 02 11 (matins).