FAQ'S SMMONJOS

Preguntes i respostes a les qüestions més habituals que ens arriben a l’Ajuntament per part dels veïns i veïnes de Santa Margarida i els Monjos.

1 - Necessito ajuda econòmica i no sé on acudir.

El Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament està al vostre servei per atendre i valorar les peticions d’ajuda que arriben en aquests moments. Podeu trucar als matins als telèfons 93 898 08 71 0 al 93 898 02 11.

2 - No puc sortir de casa i necessito ajuda per anar a comprar o llençar la brossa, etc.

Truca als Serveis Socials municipals ( 93 898 08 71 - matins) i coordinarem la teva ajuda amb les assistents del servei o amb la col·laboració de les persones voluntàries que s’han inscrit a la Xarxa d’Ajuda Local, impulsada per l’Ajuntament.

3 - Busco feina però no sé si em puc inscriure al Servei Local d’ocupació.

Sí que pots. Posa’t en contacte amb el servei a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i t’indicaran com fer-ho.

4 - Estic a l’atur o en un ERTO i necessito informació sobre tràmits, ajudes, etc.

El Servei de promoció Econòmica de l’Ajuntament ha augmentat el seus recursos per atendre les vostres peticions d’informació. Podeu contactar-hi a través del correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

5 - Tinc una empresa o comerç i no sé a quines ajudes tinc dret.

Podeu contactar amb el Departament de Promoció Econòmica de l’ajuntament a través del correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i us orientaran.

6 - Vull que les dades del meu establiment apareguin o es modifiquin del llistat de comerços oberts que publica l’Ajuntament durant l’Estat d’Alarma.

Podeu enviar un correu electrònic amb la nova informació als correus (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

7 - Puc ajornar el pagament dels meus impostos municipals?

Sí. L’Ajuntament ha establert un seguit de mesures econòmiques entre les que es troben els ajornaments d’impostos. Podeu consultar-ne els detalls als canals d’informació municipals o al telèfon de l’Ajuntament 93 898 02 11

8 - Puc empadronar-me?

No. L’empadronament és un tràmit que cal fer presencialment i les oficines d’atenció al públic únicament fan atenció telefònica durant l’Estat d’Alarma.

9 - Com puc com sol·licitar telemàticament el certificat històric col·lectiu dels últims sis mesos?

Per fer-ho cal presentar una instància a través de la pàgina web municipal adjuntant còpia DNI i una autorització signada per totes les persones majors d’edat de l’habitatge (podeu trobar el document a la pàgina web de l’ajuntament).

10 - Puc anar al cementiri?

El cementiri està tancat perquè el desplaçament al cementiri no està contemplat dins els supòsits de les normes de l’Estat d’Alerta. Únicament s’obre per a cerimònies d’enterrament amb les restriccions d’assistents marcades per la normativa.

11 - La deixalleria està oberta?

La deixalleria està oberta però únicament per a l’ús de professionals o autònoms i petites empreses. No per a particulars. El seu horari és de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i de 16 h a 18 h. Els dissabtes allarga el seu horari fins a les 20h. 

12 - Funciona la recollida de voluminosos?

Sí. La recollida funciona com sempre. Cal deixar els voluminosos a la porta de casa o al costat del contenidor més proper el diumenge a la nit i, sobretot, trucar abans a la Policia Local per notificar-ho (93 898 00 31). El servei de recollida es fa cada dilluns al matí.

13 - He de canviar el cotxe de vorera cada quinzena malgrat el confinament?

Sí. Cal canviar-lo per evitar que hi hagi problemes de circulació al carrer.

14 - Quan es reprendrà el mercat setmanal?

No s’ha establert una data de represa per a l’activitat comercial del mercat. Aquesta es durà a terme quan les disposicions per a la prevenció del coronavirus ho permetin i sempre que es puguin garantir les màximes mesures de seguretat per a paradistes i persones usuàries.

15 - Hi hauran festes majors aquest estiu als Monjos o a la Ràpita?

Encara no s’ha pres cap decisió al respecte. L’Ajuntament ha creat una taula de treball amb entitats del municipi per prendre les decisions que calgui a mesura que es vagin coneixent les diferents mesures de desconfinament.

16 - Es farà el Remeiart?

No. No es faran els actes del Remeiart 2020 i les partides econòmiques destinades a la seva celebració es destinaran a ajudes per a la promoció del sectors socials, econòmics i culturals.

17 - Puc anar a l’hort

Els desplaçaments a l’hort estan permesos sempre que aquests es facin de forma individual, durant el temps estrictament necessari i únicament per dur a terme les tasques essencials de manteniment, plantació o recol·lecció de fruites i verdures. Recordar que cal fer un ús racional de l’aigua i prevenir la generació de residus, especialment de plàstic.

18 - Puc fer un trasllat?

Un trasllat, si és inevitable, es considera una necessitat justificada però cal que es dugui a sobre la documentació que l’acrediti

19 - Com ho puc fer per inscriure el meu fill/a la llar o a les escoles ?

El Departament d’ensenyament va ajornar el calendari de preinscripcions i encara no han sortit les noves dates.

20 - Puc agafar algun llibre de la Biblioteca?

La Biblioteca està tancada i el seu personal treballa des de casa, però podeu descarregar-vos llibres digitals al web https://catalunya.ebiblio.es/opac/#index

 

Si no trobes la resposta al teu dubte, pregunta-ho per correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o truca al 93 898 02 11 (matins).