JUNTSxCAT

Grup municipal de Junts x Catalunya

 

El passat 14 d’octubre es va saber la condemna del Tribunal Suprem al referèndum del 1 octubre i a la causa independentista, amb més de 100 anys de presó pels membres del govern legítim de Catalunya i als presidents de l’ANC i Òmnium.

Els grups d‘ERC, la CUP-PA i JxCAT vàrem sol·licitar la celebració d’un ple per manifestar-ne el rebuig. Amb la moció reclamàvem:

“Rebutjar la sentència condemnatòria del Tribunal suprem en relació al 1  d’octubre i la causa independentista, reclamar la llibertat immediata dels tots els presos i preses polítiques, exigir la amnistia, també pels exiliats i exiliades , mostrar el nostre compromís amb el dret d’autodeterminació com a dret polític fonamental recollit en tractats internacionals, reafirmar-nos en el caràcter polític i no violent del moviment independentista català, condemnar tots els intents de criminalització del moviment independentista que diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir, i exigir respecte a la pluralitat  política i als principis democràtics, defensar el diàleg, i fer avinent la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals que estem vivint com a ciutadania i com a país”.

El grup del PSC va votar EN CONTRA, i per tant, la moció no va prosperar. Som l’únic municipi de la comarca on NO s’ha aprovat  el rebuig a la sentencia. La resposta de la gent  la vàrem tenir a les urnes el passat 10 de novembre, amb una victòria independentista al municipi. Esperem que l’any 2020 es facin realitat les nostres demandes.

Bones festes i bon any nou a tots i a totes.

 

Actualització: desembre 2019