JUNTSxCAT

Passem comptes 2 anys després de les eleccions municipals

El 26 de maig es compleixen 2 anys de les eleccions municipals i JXCAT des de l’oposició, hem presentat mocions per demanar un Centre de Dia per a la gent gran i  un  transport públic municipal, que s’han aprovat per tots els grups, però de moment res de res.

Hem denunciat actuacions poc adients de la policia municipal, deficiències en la neteja i desinfecció de la via pública i el desgavell de la pista poliesportiva, que ha estat un any en obres per arreglar un paviment inaugurat el setembre del 2018.

Hem demanat la rebaixa d’impostos a comerços, bars i restaurants, molts afectats per la Covid i publicitat i transparència de totes les ajudes i bonificacions que s’han aprovat per a les famílies, autònoms i microempreses, per tal que arribin al màxim de població que ho necessita.

Hem donat suport als treballadors d’Alfisa, Robert Bosch i Saint Gobain, afectats pels tancaments, i la pagesia que reclamava ajudes davant les pèrdues derivades pel míldiu i la Covid.

I hem  denunciat la repressió que l’Estat espanyol exerceix sobre el poble català des de l’1 d’octubre de 2017, la manca respecte a les institucions catalanes, hem reclamat la llibertat dels presos polítics i exiliats, i hem exigit una solució política al conflicte plantejat per Catalunya.

9 milions i mig de pressupost per a què?

El pressupost aprovat pel PSC de 9 milions i mig d’euros, destina 0€ al Centre de dia per a la gent gran i 0€ per implantar un servei de bus urbà.

Les dues propostes van ser aprovades per tots els grups, i el PSC no hi destina ni un sol euro.

Llegim al 3 de Vuit, que l’Alcaldessa diu que la seva política va dirigida al benestar de les persones. De les persones grans que necessiten un servei per a la seva recuperació o cura? O de les persones que han d’anar a l’estació de RENFE a peu o amb el seu cotxe? O dels estudiants de l’IES el Foix, de la Ràpita o Cal Rubió?

Sabem de la dificultat de tirar endavant aquests projectes, però no acceptem aquest tipus de política de façana, de molt parlar, i desprès al moment d’executar 0€ al 2020 per aquests serveis.

I també 0€ per millorar les voreres dels carrers per fer-les aptes perquè les puguin utilitzar les persones amb mobilitat reduïda i 0€ destinats a impulsar habitatge social i solucionar el problema dels “okupes”.

Que la il·luminació nadalenca no ens enlluerni i ens faci perdre de vista totes les mancances que té el pressupost milionari del govern socialista.

Actualització: febrer 2020

El passat 14 d’octubre es va saber la condemna del Tribunal Suprem al referèndum del 1 octubre i a la causa independentista, amb més de 100 anys de presó pels membres del govern legítim de Catalunya i als presidents de l’ANC i Òmnium.

Els grups d‘ERC, la CUP-PA i JxCAT vàrem sol·licitar la celebració d’un ple per manifestar-ne el rebuig. Amb la moció reclamàvem:

“Rebutjar la sentència condemnatòria del Tribunal suprem en relació al 1  d’octubre i la causa independentista, reclamar la llibertat immediata dels tots els presos i preses polítiques, exigir la amnistia, també pels exiliats i exiliades , mostrar el nostre compromís amb el dret d’autodeterminació com a dret polític fonamental recollit en tractats internacionals, reafirmar-nos en el caràcter polític i no violent del moviment independentista català, condemnar tots els intents de criminalització del moviment independentista que diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir, i exigir respecte a la pluralitat  política i als principis democràtics, defensar el diàleg, i fer avinent la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals que estem vivint com a ciutadania i com a país”.

El grup del PSC va votar EN CONTRA, i per tant, la moció no va prosperar. Som l’únic municipi de la comarca on NO s’ha aprovat  el rebuig a la sentencia. La resposta de la gent  la vàrem tenir a les urnes el passat 10 de novembre, amb una victòria independentista al municipi. Esperem que l’any 2020 es facin realitat les nostres demandes.

Bones festes i bon any nou a tots i a totes.

Actualització: desembre 2019

Després de 3 mesos de les eleccions municipals fins avui el grup municipal de Junts per Catalunya NO ha tingut veu en la revista municipal. En l’anterior edició tots els grups varen poder dir-hi la seva en relació als resultats electorals, però nosaltres NO. Ho vàrem lamentar i ho vàrem denunciar a les xarxes socials.

Per tant avui primer de tot volem agrair la confiança dels que ens vàreu votar , i exposar-vos que no defallirem en el nostre objectiu com a grup polític per presentar propostes que millorin el nostre municipi i denunciar totes aquelles mancances i errades de la gestió del govern socialista.

Hem votat en contra de les retribucions aprovades pels regidors i en la creació d’un càrrec de confiança, amb sous que van des de 16.000€ a 40.000€, 8 persones a sou per dirigir l’Ajuntament.

Hem presentat una moció per la creació i posada en funcionament d’un Centre de dia per la nostra gent gran, un equipament que fa anys que està als programes electorals, que tenim l’espai des de fa més de 4 anys però que no està en funcionament. Tot els grups hi varen donar suport però es qui governa a qui toca de posar-lo en funcionament. Ho vetllarem.

També hem impulsat l’aprovació d’una moció en suport de les reclamacions de la pagesia de la comarca en les seves reivindicacions per un preu del raïm just.

I en aquesta Diada em participat amb les altres forces independentistes del municipi en un acte de reivindicació per assolir la República Catalana, i de denuncia de la repressió a les nostres llibertats i drets civils i fonamentals, a les portes de la sentència del judici de la vergonya.

Seguim...

Actualització: setembre 2019

Reciclem bé

Funciona ja la prova pilot de recollida d’escombraries amb contenidors intel·ligents  per obtenir millors resultats en reciclatge dels residus. Però l’experiència ens demostra que els ciutadans necessitem incentius per esforçar-nos més en el reciclatge.

El model amb targetes pot permetre saber cada habitatge quins contenidors utilitza amb major freqüència i,  per tant, poder saber qui recicla més. Això ha de tenir premi, amb una bonificació de la taxa d’escombraries.

JUNTS ha plantejat aprovar bonificacions als veïns que utilitzin més la deixalleria, com altres pobles, però el PSC no hi ha donat suport.

És evident que el nostre municipi té carrers diferents, uns amb cases on la recollida porta a porta pot funcionar millor, i  altres amb més blocs de pisos on els  contenidors intel·ligents poden ser més útils que una filera de cubells individuals a les portes dels blocs.  Es triï la forma que es triï, reciclar bé ha de comportar un estalvi en el cost del tractament dels residus amb la reutilització del plàstic, del vidre i del paper, i eliminar la incineració dels residus. I en conseqüència hauria de comportar  una rebaixa de la taxa d'escombraries i una millora del nostre entorn.

 

Actualització: març 2021