Grup municipal d'ERC

Una mica d’escudella

La llevantada Glòria ens ha passat pel damunt i per sort el municipi no ha patit grans danys materials. Enviem un missatge de coratge a les poblacions que han sofert devastacions en el seu territori i reivindiquem, una vegada més, el control i neteja de les lleres del riu i la millora de tots els camins que queden enfangats i de vegades intransitables al municipi i que els veïns han denunciat en diferents ocasions.

S’acosta el dia 8 de març, dia de la dona treballadora, celebrem-ho sense deixar de lluitar per assolir la igualtat real. Hi ha sectors laborals on la igualtat salarial és lluny d’aconseguir-se i la discriminació pel fet de ser mare és palesa en alguns treballs i no parlem de la violència de gènere, que té el seu propi espai en el calendari. Sí, celebrem-ho, sense oblidar que és una diada reivindicativa perquè encara ens queda molta feina a fer.

Estem vivint dies difícils per l’independentisme que sembla estar dividit al Parlament de Catalunya. Però atenció, el nostre enemic no són els partits amb els quals compartim objectius, malgrat que de vegades no entenem als nostres representants polítics cal donar un marge de confiança. La política és negociar i no podem ni llençar la tovallola ni deixar de creure en les nostres conviccions.

www.facebook.com/ERCsmonjos         twitter @ERCsmonjos    www.smmonjos.esquerrarepublicana.cat   

 Actualització: febrer 2020

Punt i seguit

Hem tornat a passar unes altres eleccions, aquest cop les generals al Parlament espanyol i a Catalunya i al nostre municipi ERC les hem guanyat...!!! Gràcies a totes i tots per la confiança dipositada a les urnes.

Però no tot és felicitat la sentència al procés ha condemnat a més de 100 anys de presó als nostres líders civils i polítics. El partit socialista del nostre poble va votar en contra de la moció que condemnava el resultat del judici, trist, molt trist... a més va presentar i aprovar una moció qualificant al moviment independentista de violent, criminalitzant a bona part de la població.

Recentment el govern municipal ha aprovat les ordenances fiscals amb una pujada de l’impost d’activitats econòmiques i de la taxa d’escombraries. Els veïns i veïnes pagarem més per un servei que és deficient i ens preguntem per quan la implantació d’altres sistemes de recollida més eficients i ecològics?

Un cop més estem a favor d’una política no sexista a tots els nivells però no a costa dels diners públics que no han de servir per premiar una actitud que hauria de formar part dels nostre ideari com a persones, d’aquí la nostra votació en contra de la subvenció de les carrosses de la rua de carnaval.

www.facebook.com/ERCsmonjos         twitter @ERCsmonjos  www.smmonjos.esquerrarepublicana.cat   

 Actualització: desembre 2019

La Diada Nacional de Catalunya al municipi

El grup municipal d’ERC-AM va declinar participar a l’acte commemoratiu de la Diada nacional convocat per l’Ajuntament de SMiM. Us preguntareu el perquè. El grup socialista del Parlament de Catalunya es va negar a assistir a les celebracions institucionals organitzades pel govern i el Parlament, tot al·legant que s’homenatjava els presos polítics i exiliats i no eren actes inclusius de tota la població. En aquest sentit va ser l’acte institucional organitzat pel govern municipal. No es faria cap menció als presos i exiliats, ni a la defensa dels drets i llibertats més fonamentals. Per aquest motiu el grup d’Esquerra Republicana no va assistir a l’acte.

Davant un 11 de Setembre novament excepcional, amb presos/es i exiliats/des polítics/polítiques, hem de seguir lluitant per construir un futur de llibertat i igualtat per a tothom. La nostra és una causa col·lectiva per l’autodeterminació, pel dret a decidir el nostre futur polític, en democràcia i en llibertat. I el més important, no és ni serà mai el tarannà d’aquest grup municipal dividir la població. Cal tenir en compte a tothom, independentment de la seva ideologia però malauradament el govern municipal massa sovint oblida que van ser molts els vots independentistes en les passades eleccions municipals.

Visca Catalunya.

www.facebook.com/ERCsmonjos         twitter @ERCsmonjos

www.smmonjos.esquerrarepublicana.cat   

 Actualització: octubre 2019