Grup municipal d'ERC

Molts reptes, govern gris

A Santa Margarida i els Monjos tenim pel davant una gran quantitat de reptes que exigeixen capacitat de treball als grups municipals i, sobretot, ganes de posar-s’hi.

Això és el que fem des d’Esquerra, conscients del nostre paper com a principal partit de l’oposició: aportem propostes constructives i imaginatives. Naturalment, la dinàmica del govern municipal que patim consisteix en rebutjar-les inicialment de manera sistemàtica per a acabar adoptant-les passat un cert temps tot mirant de fer veure que tot ha estat idea seva.

No ens preocupa, endavant! Ara, tant de bo que aquesta energia que destinen a distorsionar la realitat la dediquessin a valorar la força del consens, del joc net i de la política honesta. Per contra prefereixen seguir ignorant el model de territori, el debat sobre el model econòmic i es limiten a aplicar les mínimes iniciatives per fer front als reptes climàtics i mediambientals, que són especialment importants al nostre municipi.

Perquè no oblidem que això de les vinyes no encaixa amb el model de paisatge gris amb què el PSC s’hi troba tan còmode...

642 gràcies!

El passat 14 de febrer, malgrat la decisió unànime del Parlament de Catalunya de posposar les eleccions, vam anar a eleccions enmig d’una de les pitjors crisis sanitàries, econòmiques i democràtiques dels darrers temps, fet que va comportar una important disminució de la participació.

Tot i així, una gran part de la població va poder exercir el seu dret a vot gràcies, també, a la bona gestió duta a terme pel Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del govern de la Generalitat i gràcies a la implicació i professionalitat de tot el personal municipal implicat en el desenvolupament de la jornada electoral.

Des d’ERC de Santa Margarida i els Monjos volem agrair el suport rebut, que ens situa per primer cop a pocs vots de la primera posició i que, a més, ens ha permès passar del 21,22% obtingut el 2017 al 24,07% actual. Som l’únic partit de govern que puja en percentatge, fet que demostra que les campanyes de desgast sobre l’acció de les nostres conselleries no han aconseguit el seu objectiu.

Per primer cop des de la segona República, Catalunya tindrà un president d’ERC!

 

 Actualització: març 2021

Una mica d’escudella

La llevantada Glòria ens ha passat pel damunt i per sort el municipi no ha patit grans danys materials. Enviem un missatge de coratge a les poblacions que han sofert devastacions en el seu territori i reivindiquem, una vegada més, el control i neteja de les lleres del riu i la millora de tots els camins que queden enfangats i de vegades intransitables al municipi i que els veïns han denunciat en diferents ocasions.

S’acosta el dia 8 de març, dia de la dona treballadora, celebrem-ho sense deixar de lluitar per assolir la igualtat real. Hi ha sectors laborals on la igualtat salarial és lluny d’aconseguir-se i la discriminació pel fet de ser mare és palesa en alguns treballs i no parlem de la violència de gènere, que té el seu propi espai en el calendari. Sí, celebrem-ho, sense oblidar que és una diada reivindicativa perquè encara ens queda molta feina a fer.

Estem vivint dies difícils per l’independentisme que sembla estar dividit al Parlament de Catalunya. Però atenció, el nostre enemic no són els partits amb els quals compartim objectius, malgrat que de vegades no entenem als nostres representants polítics cal donar un marge de confiança. La política és negociar i no podem ni llençar la tovallola ni deixar de creure en les nostres conviccions.

www.facebook.com/ERCsmonjos         twitter @ERCsmonjos    www.smmonjos.esquerrarepublicana.cat   

 Actualització: febrer 2020

Punt i seguit

Hem tornat a passar unes altres eleccions, aquest cop les generals al Parlament espanyol i a Catalunya i al nostre municipi ERC les hem guanyat...!!! Gràcies a totes i tots per la confiança dipositada a les urnes.

Però no tot és felicitat la sentència al procés ha condemnat a més de 100 anys de presó als nostres líders civils i polítics. El partit socialista del nostre poble va votar en contra de la moció que condemnava el resultat del judici, trist, molt trist... a més va presentar i aprovar una moció qualificant al moviment independentista de violent, criminalitzant a bona part de la població.

Recentment el govern municipal ha aprovat les ordenances fiscals amb una pujada de l’impost d’activitats econòmiques i de la taxa d’escombraries. Els veïns i veïnes pagarem més per un servei que és deficient i ens preguntem per quan la implantació d’altres sistemes de recollida més eficients i ecològics?

Un cop més estem a favor d’una política no sexista a tots els nivells però no a costa dels diners públics que no han de servir per premiar una actitud que hauria de formar part dels nostre ideari com a persones, d’aquí la nostra votació en contra de la subvenció de les carrosses de la rua de carnaval.

www.facebook.com/ERCsmonjos         twitter @ERCsmonjos  www.smmonjos.esquerrarepublicana.cat   

 Actualització: desembre 2019

La Diada Nacional de Catalunya al municipi

El grup municipal d’ERC-AM va declinar participar a l’acte commemoratiu de la Diada nacional convocat per l’Ajuntament de SMiM. Us preguntareu el perquè. El grup socialista del Parlament de Catalunya es va negar a assistir a les celebracions institucionals organitzades pel govern i el Parlament, tot al·legant que s’homenatjava els presos polítics i exiliats i no eren actes inclusius de tota la població. En aquest sentit va ser l’acte institucional organitzat pel govern municipal. No es faria cap menció als presos i exiliats, ni a la defensa dels drets i llibertats més fonamentals. Per aquest motiu el grup d’Esquerra Republicana no va assistir a l’acte.

Davant un 11 de Setembre novament excepcional, amb presos/es i exiliats/des polítics/polítiques, hem de seguir lluitant per construir un futur de llibertat i igualtat per a tothom. La nostra és una causa col·lectiva per l’autodeterminació, pel dret a decidir el nostre futur polític, en democràcia i en llibertat. I el més important, no és ni serà mai el tarannà d’aquest grup municipal dividir la població. Cal tenir en compte a tothom, independentment de la seva ideologia però malauradament el govern municipal massa sovint oblida que van ser molts els vots independentistes en les passades eleccions municipals.

Visca Catalunya.

www.facebook.com/ERCsmonjos         twitter @ERCsmonjos

www.smmonjos.esquerrarepublicana.cat   

 Actualització: octubre 2019