Ajuntament

Contacte

  • Nom: Ajuntament
  • Adreça: Avinguda de Catalunya nº 74
  • Codi postal: 08730
  • Municipi: Santa Margarida i els Monjos
  • Telèfon: (+34) 93 898 02 11
  • a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

L’actual Casa de la Vila és un edifici situat a l’avinguda de Catalunya, número 74, al peu de l’antiga carretera N-340. Va ser projectat cap al 1945 per Fèlix Gala, llavors arquitecte municipal de Santa Margarida i els Monjos, sobre els vestigis del que havia estat una antiga casa d’hostes. 

Aquest edifici públic va ser projectat expressament per encabir-hi les dependències municipals i els habitatges del funcionariat per substituir l’antic Ajuntament situat al carrer de Sant Josep, on actualment s’hi ubiquen diversos serveis municipals.

Ajuntament antic

Antic Ajuntament

L’edifici de l’antic Ajuntament és un immoble amb planta baixa, planta pis i golfes situat a la cantonada entre el carrer de Sant Josep i la plaça de Pau Casals, dins al casc urbà dels Monjos.

És de propietat municipal i va ser durant molts anys la seu de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos abans no es construís, a finals dels anys 40, l’actual edifici de l’avinguda de Catalunya.

La casa també va acollir l’antic Consultori Mèdic i, fins fa uns anys, la Biblioteca, equipaments situats actualment en edificis de nova planta, en resposta a les noves necessitats del municipi. Actualment s’hi troben diverses dependències municipals, com les de Benestar Social, Dona al Dia, etc.

La data "1882" figura al balcó central de l’edificació.

Actualment l’edifici de l’Ajuntament acull els serveis tècnics, administratius i d’atenció a la ciutadania de l’administració municipal. Als baixos de l’edifici hi trobem també les dependències de la Policia Local de Santa Margarida i els Monjos i el Jutjat de Pau.

Ajuntament nou
Ajuntament nou
Ajuntament antic
Ajuntament antic