L’ajuntament regula els usos de l’aigua en el marc dels decrets de sequera

07/05/2024

L’Ajuntament ha aprovat aquest dilluns l’Ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l'abastament d'aigua potable i als usos de l'aigua en situació de sequera, amb l’objectiu de regular els usos de l’aigua en l’àmbit municipal, garantir el servei públic d’abastament, la distribució d’aigua potable de competència municipal i el foment de l’estalvi en el consum.

L’ordenança s’aplicarà durant els períodes de sequera declarats per l’Agència Catalana de l’Aigua i estableix les possibles infraccions en cas d’incompliment de les mesures  decretades per la Generalitat.

Des de l’ajuntament es demana l’esforç i la col·laboració de la ciutadania per promoure l’estalvi d’aigua i fer front a la situació de sequera, que continua sent preocupant malgrat les pluges de les darreres setmanes.

L’ordenança s’ha aprovat inicialment aquest dilluns al ple municipal amb els vots favorables de PSC, ERC, PL i JUNTS i l’abstenció de PA. A la sessió també ha prosperat inicialment una ordenança reguladora de l’estacionament i ús de l’àrea de vehicles recreacionals (RV) de Santa Margarida i els Monjos, amb els vots a favor del PSC, l’abstenció d’ERC, JUNTS i PA i el vot contrari de PL.

Altres punts de l’ordre del dia han aprovat per unanimitat el conveni d’adhesió al Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i l’addenda al conveni entre els ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos i d’Olèrdola per a la portada d’aigua a la residència Masia Espitlles i els habitatges del carrer d’Espitlles i de la masia de Penyafel.

El ple ha aprovat també una modificació de la relació de llocs de treball i de la plantilla de personal 2024 per incorporar una plaça de caporal de la Policia Local, amb els vots a favor dels grups del PSC, ERC, PL i JUNTS i el vot contrari de PA.

A la sessió s’ha acordat tirar endavant l’inici de licitació per a la contractació del servei de neteja viària a Santa Margarida i els Monjos, amb un procediment reservat centres especials de treball, amb els vots favorables de PSC i PL i l’abstenció d’ERC, JUNTS i PA.

Finalment en l’àmbit administratiu i econòmic s’ha aprovat un expedient de modificació de crèdit del pressupost general per a l’exercici 2024 per incorporar mes recursos pels serveis socials bàsics o per la lluita contra plagues, entre altres; i el reconeixement extrajudicial de crèdits, ambdós punts aprovats amb els vots favorables de PSC i el vot en contra d’ERC, PL, JUNTS i PA.

 

Arxivat a: General
Ple municipal maig 2024