Abril, el +Cultural al municipi

01/04/2024

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos organitza un any més el cicle d’actes que al llarg de l’abril s’emmarquen en el +Cultural, una proposta que pretén promoure la difusió de la cultura en tots els seus àmbits coincidint amb la diada de Sant Jordi.

El programa inclou una variada oferta de propostes organitzada des dels serveis municipals que s’estan duent a terme des de principis d’aquest mes amb xerrades, tallers, projeccions de cinema o activitats lúdiques.

D’entre els actes destaca la commemoració de la II República, programada pel 14 d’abril a la Margaridoia o les activitats que es duran a terme al voltant de la Diada de Sant Jordi, amb tallers d’estampació de roses, dues conferències sobre la reina Elisenda de la Corona d’Aragó i sobre la recerca en la prehistòria, o les tradicionals parades de llibres i roses que s’escamparan pels carrers i places del municipi el dia 23.

Com l’any passat el +Cultural ha editat també un punt de llibre que es pot recollir a la Biblioteca i el dia 23 d’abril a l’oficina d’Informació a la ciutadania (OAC) de l’ajuntament, fins exhaurir existències.

Cultura de la pau

El +Cultural inclou també aquest any un acte organitzat per la Xarxa d’alcaldes i alcaldesses per la pau que es durà a terme al castell de Penyafort i que pretén reivindicar la memòria oral com a recurs educatiu pel forment de la pau. La jornada és oberta a tothom i cal inscripció prèvia a l’ajuntament.

Creada l’any 2014 amb el suport de l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona, la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya es va crear per coordinar les activitats de la xarxa internacional Mayors for Peace i està formada per més de 200 municipis.

CONSULTEU LA PROGRAMACIÓ

Arxivat a: Cultura, Ensenyament, Festes i Tradicions, General, Infància, Joventut, Turisme
Santa Margarida i els Monjos

Arxius adjunts