Commemoració del Dia de les Dones

01/03/2024

El dia 8 de març es reivindica el dia Internacional de les Dones i l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos commemora cada any l’efemèride amb un seguit d’activitats adreçades a fer visibles les dones a diferents espais com l’art, la ciència, l’esport i la cultura en general.

Aquest any entre els actes destaca la presentació del fons audiovisual de la memòria de les dones del municipi que veu la llum amb el projecte Fils de Vida, del qual ja es va mostrar un tast la passada tardor i que ara donarà a conèixer el testimoni de sis veïnes del municipi que han estat enregistrades per mostrar la seva història i les vivències relacionades amb el poble.

La presentació es durà a terme el proper 7 de març i anirà acompanyada d’una exposició a la casa de cultura Mas Catarro on es podran veure les entrevistes senceres de les protagonistes i diversos elements informatius sobre el procés de creació del projecte Fils de Vida.

Els actes del programa del Dia de les Dones inclouran també una ruta urbana sobre les dones durant la II República i la Guerra Civil al municipi, una hora del conte infantil, un acte de poesia en veu alta i una representació del teatre documental Fer el Salt estrenat l’any passat.

Un dels actes destacats de la programació és el Festival del talent femení, que enguany arriba a la tercera edició amb la col·laboració de dones que fan música, dansa, esport, teatre i moda i que mostraran les seves habilitats amb tallers participatius. Enguany també, i com a novetat, destaca la recuperació del sopar de la dona, que es va interrompre per la pandèmia i que ara organitzaran des del Ball de Diables dels Monjos Spantus, a la Margaridoia, amb tots els tiquets exhaurits des de fa dies.

 

DIJOUS 7

Fils de Vida

A les 19 h, a la casa de cultura Mas Catarro.

Inauguració de l’exposició que recupera el testimoni de sis veïnes.

Presentació del fons audiovisual de la memòria oral de dones del municipi.

 

DIVENDRES 8

Sopar de dones

A les 21 h, a la societat La Margaridoia.

Organitza: Ball de Diables dels Monjos Spantus, amb la col·laboració de l’ajuntament.

 

DIUMENGE 10

Les dones durant la II República i la Guerra Civil a Santa Margarida i els Monjos

A les 11 h, sortida de l’itinerari des de la pista poliesportiva. La ruta finalitza al Ciarga.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia al 669 28 75 39

 

DIVENDRES 15

Les dones i la poesia

A les 18:30 h, a la Biblioteca.

Sessió de poesia en veu alta.

 

DIUMENGE 24

III Festival del talent femení

D’11 h a 14 h, a la casa de cultura Mas Catarro.

Tallers participatius amb la col·laboració de dones que fan música, dansa, esport, teatre i moda.

Visites guiades a l’exposició Fils de Vida a les 11.30 h i a les 13 h.

 

Fer el salt

A les 18:30 h, a la casa de cultura Mas Catarro.

Teatre documental amb la participació de dones del municipi

 

Exposició Fils de Vida

Exposició que recupera el testimoni de sis veïnes protagonistes de la història local, amb les seves vivències i la mirada femenina dels esdeveniments.

Del 7 de març al 3 de maig a la casa de cultura Mas Catarro.

Horari: de dilluns a divendres de 16 h a 21 h i diumenge 24 d'11 h a 14 h.

Inauguració: 7 de març a les 19 h.

 

 

 

Arxivat a: General, Igualtat
8M 2024 a Santa Margarida i els Monjos

Arxius adjunts