Santa Margarida i els Monjos se suma a les Olimpíades del reciclatge promogudes per la Mancomunitat

13/02/2024

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i la Mancomunitat Penedès-Garraf han iniciat aquesta setmana la campanya Olimpíades del reciclatge. La proposta comença al municipi i anirà passant per diferents localitats per millorar els índex de recollida selectiva.

El percentatge de recollida selectiva al municipi ronda el 47% però és necessari que aquesta xifra augmenti, d’una banda per qüestions mediambientals, però també econòmiques, ja que a major índex de reciclatge, menor és el cost de gestió dels residus que s’ha de pagar com a municipi. És per això que es pretén arribar al 65% d’índex de reciclatge, que és el que estableixen els compromisos europeus.

La campanya inclou diverses activitats als centre escolars, que celebraran la seva jornada olímpica la setmana del 19 al 25 de febrer. El Servei d’Educació Ambiental farà partícip a tot l’alumnat en la millora de la recollida selectiva, tant a l’escola com a les seves llars.

Per al públic en general s’ha programat una exposició que es podrà visitar del 13 al 16 de febrer al Molí del Foix on es mostra el circuit que segueixen els residus des de que es dipositen al contenidor fins al seu reciclatge, els beneficis ambientals i econòmics i les conseqüències de no fer la separació a casa.

També s’instal·laran dos punts informatius per resoldre dubtes sobre la recollida selectiva i recollir material informatiu sobre la campanya. Es faran el divendres 16 de febrer de 10 h a 13 h hores davant l’ajuntament, als Monjos i el 23 de febrer de 10 h a 13 h hores a l’avinguda del Penedès, a la Ràpita.

 

Arxivat a: General, Medi ambient
Santa Margarida i els Monjos