Llum verda a la passera de vianants sobre l’AP7

02/02/2024

El Ministerio de Transportes y Movilidad Sostenible ha aprovat definitivament el projecte de traçat per a la construcció d’una passera per a vianants sobre l’AP-7 amb un pressupost aproximat de 868.000 euros.

El projecte ha estat llargament reivindicat per l’ajuntament per tal de millorar i fer més segura la connectivitat a peu entre els nuclis dels Monjos i Cal Rubió.

La passera es farà prefabricada, perquè és més econòmica i fàcil de muntar, i s'ha projectat pel costat de Tarragona del pas superior de l'autopista, ja que les voreres són més amples i disposen d'enllumenat en tota la longitud. A més, en previsió de la creació del quart carril de l’autopista, el projecte contempla l’adequació constructiva amb un pilar a la mitjana i no als laterals.

Després d'aquesta aprovació, Transportes continuarà la redacció del projecte de construcció, on es defineix l'actuació amb el grau de detall necessari per fer factible la seva construcció.

L'actuació s'inclou al Pla de Recuperació, que destina 659 milions d'euros dels fons NextGenerationEU per modernitzar més de 80 túnels, protegir fauna i usuaris vulnerables i promoure la sostenibilitat, l'eficiència energètica i l'acció contra el soroll a les carreteres a la Xarxa de Carreteres de l’Estat.

Arxivat a: General, Via Pública
Coinstrucció d'una passera per a vianants a l'AP-7 de Santa Margarida i els Monjos