La Mostra Artística premia el talent comarcal

29/01/2024

El proper divendres 2 de febrer tancarà portes la 40a edició de la Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort, una exposició d’obres d’art amateur de diferents disciplines, que enguany celebrat el seu aniversari amb un variat i concorregut programa d’activitats paral·leles.

Des de l’organització valoren de forma molt positiva el balanç d’aquestes 4 dècades de mostra i la seva evolució cap a un aparador on es recullen les arts tradicionals i les tendències més innovadores en fotografia i arts digitals.

Pel que fa al lliurament de premis celebrat aquest divendres a la casa de cultura Mas Catarro, les persones guanyadores han estat Juan Manuel Torres, Ernest Descals i Thaïs Miguel (pintura); Veronica Fernández (premi local pintura); Ona Máiquez (premi juvenil pintura); Clàudia Carbó i Ramon Bel (dibuix); Ona Máiquez (premi juvenil dibuix); Albert Surià, Rebeca Puértolas i David Garcia (ceràmica); José Miguel Resina i José Carmelo Esteban (escultura); Claudia Pérez, Pau Esteve i Ares Máiquez (fotografia); i finalment Alba Sánchez i Thaïs Miguel (Il·lustració digital).

Enguany s’han atorgat també premis especials del 40è aniversari per a Meritxell Amador (pintura), Antonia Salado (dibuix), Francisco Márquez (ceràmica) i Gertrudis Sánchez (escultura).

Pel que fa  a la categoria infantil en les diferents edats, les premiades han estat

Arwa Chahmout, Alina Esteve, Marc Juan de la Cruz, Lucía Peña, Dina Erraga, Shayla Alfonso,  Roc Gatell, Fatima Ezz, Ikram Hassi, Arés Gómez, Marta de Lamo i  Marc Espín.

La regidora de cultura Esther Marmaneu, s’ha mostrat molt satisfeta del balanç de la mostra d’enguany, que encara la seva darrera setmana i per la qual han passat de moment unes 2000 persones.

La Mostra està organitzada per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i enguany ha comptat amb 213 obres en la categories adults i juvenil i 706 obres infantils, que han estat seleccionades per les escoles del municipi. Pel que fa a les disciplines artístiques destaca l’apartat de pintura, amb 92 obres presentades, seguit del de fotografia, amb 15 obres, dibuix, amb 37, ceràmica amb 31, escultura, amb 25 i il·lustració digital, amb 13.

La Mostra es pot visitar fins el proper 2 de febrer, de dimarts a divendres de 15 h a 21 h.

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General, Infància, Joventut
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos