La sequera obliga a talar gairebé un centenar d’arbres morts al municipi

13/01/2024

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos s’ha vist obligat a talar gairebé un centenar d’arbres de diferents espais de tot el municipi que es troben totalment secs o en molt mal estat, degut a l’estrès hídric d’aquests darrers mesos.

La manca de pluges i el fet que s’hagi hagut de minimitzar el reg ha afectat moltes espècies d’arbustos i plantes dels parcs del municipi o del jardí botànic del Molí del Foix i ha provocat que alguns arbres no hagin pogut superar les condicions climatològiques adverses actuals.

La mesura s’ha pres per assegurar la supervivència dels arbres del voltant i assegurar-los un major aprofitament dels recursos hídrics dels que disposen.

Pel que fa a noves plantacions d’arbres, es prioritzarà aquells que necessitin d’un menor consum d’aigua, com ja s’està fent des de fa temps, i s’aniran substituint aquells exemplars morts per altres de nous, si les condicions climàtiques milloren.

Malgrat aquesta mesura, Santa Margarida i els Monjos continua mantenint un verd urbà de gairebé 4.000 arbres.

 

Arxivat a: General, Medi ambient, Via Pública
Santa Margarida i els Monjos