L’Ajuntament aprova un pressupost de gairebé 11,5 milions d’euros pel 2024

28/11/2023

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat un pressupost municipal d’11.470.954,80 euros pel 2024, en un context econòmic i fiscal marcat pels efectes econòmics d’abast global i per l'encariment de preus dels serveis i subministraments i amb l’afegit que el pressupost de l’any vinent tornarà a estar condicionat pels límits econòmics i financers que estableix la llei.

El regidor d’hisenda, José Luis Soriano, ha destacat que “el pressupost ha volgut continuar donant resposta a les necessitats ciutadanes i consolidar les polítiques socials i d’impuls econòmic dutes a terme fins ara”. En l’apartat d’inversions es preveu la millora de l’accessibilitat al Castell de Penyafort, projectes de climatització i millora energètica a diversos equipaments municipals, escoles i als pisos de protecció oficial o l’arranjament de la vorera al carrer Montmell. També es contempla l’arranjament de la sala Alguer, la construcció d’una nova comissaria de policia i la creació d’uns nous pressupostos participatius amb una dotació de 50.000 euros.

El pressupost s’ha aprovat inicialment amb els vots a favor del PSC i amb els vots contraris d’ERC, PL, JUNTS i PA.

Els comptes municipals han estat aprovats en el plenari municipal celebrat aquesta setmana que també ha abordat altres qüestions, amb els vots a favor de PSC, ERC i JUNTS i l’abstenció de PL i PA, com ara l’aprovació del reglament del cementiri o una ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal en l’edificació i l’ús del sòl i del subsòl. També s’ha deixat sense efecte el reglament del registre municipal de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial de Santa Margarida i els Monjos, aprovat al ple del 29/03/2011 i s’ha deixat  de ser registre propi d’habitatge i adscripció al registre de la Generalitat de Catalunya. Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups.

El ple ha dat compte i ha aprovat diverses qüestions de caràcter econòmic i informes de pagaments a proveïdors i morositats i ha debatut una moció presentada pel grup municipal del PSC amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència vers les Dones, que ha estat aprovada amb els vots a favor del PSC, ERC, JUNTS i PA i l’abstenció de PL.

L’altra moció ha estat aprovada per tots els grups municipals i ha tractat el finançament dels ens locals.

Arxivat a: Economia, General, Política
Ple municipal novembre 2023