Santa Margarida i els Monjos, capital dels tions de Nadal

27/11/2023

Santa Margarida i els Monjos es convertirà aquest Nadal en el centre neuràlgic de l’arribada dels tions al Penedès.

El municipi organitza cada any un seguit d’activitats per donar la benvinguda als tions de Nadal i mostrar als més petits les rutes d’arribada i la casa on viuen aquests éssers màgics, amb les seves escenes quotidianes.

Corretions

Un any més els tions arribaran a Santa Margarida i els Monjos a través de cinc rutes diferents que recorren els paratges del parc del Foix i els entorns naturals del municipi. Els infants, amb l’ajuda d’un kit corretionaire, sortiran aquests dies a la muntanya per seguir les rutes i esbrinar on s’amaguen els tions que fan camí cap al poble.

Les rutes es poden fer del 2 al 28 de desembre, ja sigui de forma totalment lliure, a partir de les indicacions aparegudes als mitjans de comunicació i les xarxes socials, o bé amb l’ajuda del kit, que inclou un mapa i una insígnia i que es pot adquirir a diversos establiments del municipi, al preu d'1 euro. 

Aquest any, i com a novetat, les famílies que facin les rutes que surten del Castell de Penyafort podran fer també una gimcana pels jardins de l’edifici que estaran oberts tots els caps de setmana i els dies 6, 7 i 8 de desembre.

El kit corretionaire, amb les rutes del Corretions i la insígnia de participació, es podrà aconseguir al Castell de Penyafort, dissabtes i diumenges i del 6 al 8, de 10 h a 14 h; al Ciarga, els caps de setmana al matí; al punt d’informació del mercat, diumenges al matí; i a l’estanc i papereria Colomer de la Ràpita i a la papereria 1000 Fulls dels Monjos, en horari comercial. Les unitats del kit corretionaire són limitades.

El Corretions és una iniciativa nascuda de l’empenta de dues famílies del poble, que ara tira endavant l’ajuntament, amb l’ajuda dels seus creadors.

Cal Tionaire

Les activitats tionaires al municipi les acaba de completar la Casa de Cal Tionaire, un muntatge visual que es prepara cada any al Molí del Foix amb diferents escenes de la vida quotidiana i familiar dels tions. En acabar la visita els infants participants poden fer cagar el tió i rebran un obsequi.

Cal Tionaire obrirà del 18 al 22 de desembre, en horari de 17 h a 19 h. L’accés és gratuït i les inscripcions per visitar la casa del tions es poden fer al web santamargaridaielsmonjos.cat a partir de l’11 de desembre i fins a exhaurir les places.

 

Arxivat a: Festes i Tradicions, General, Infància, Turisme
Corretions de Santa Margarida i els Monjos 2023