Aquest cap de setmana es celebren els actes centrals de la Festa del Most de la Ràpita

13/11/2023

La Ràpita celebra aquest cap de setmana els actes centrals de la Festa del Most. Les activitats van començar el passat cap de setmana amb la gimcana de tractors, el concurs de poda i el lliurament dels premis literaris Joan Mañé i Guillaumes. Al llarg d’aquesta setmana es duran a terme activitats com la tradicional nit de muntanyisme, amb Josep Sabaté, o una xerrada vitivinícola a càrrec d’Ivan Palau.

Aquest divendres els actes començaran a les 10 de la nit, al Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc (CCRR), amb la inauguració de la 50a Mostra de Vins i Caves del Penedès que inclourà el pregó, a càrrec del grup de joves de la Ràpita, un brindis de celebració i l’actuació musical del grup Els Trankis.

Dissabte a les onze es farà la sortida del tradicional Corremost, una cercavila de vehicles sense motor que aplega nombrosos participants i que arriba enguany a la 35a edició. Els actes continuaran durant tot el matí amb un esmorzar popular, xocolatada, espectacle infantil i un tast de formatges i vins.

A la tarda es farà el corre-cellers, amb l’acompanyament de la xaranga la Catxibanda; una sardinada popular i l’actuació del grup Sobre Límit.

L’endemà diumenge la Festa del Most continuarà els actes a les 12 del migdia, al Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc amb la celebració del 43è Concurs de Tastavins de la Ràpita, a càrrec de Ferran Lacruz i Martí Torrallardona. Les inscripcions s’obriran mitja hora abans i el preu per a participar-hi és de 12 euros. A les 12, a la plaça de l’església, es farà un vermut acústic i a les 7 de la tarda tindrà lloc un espectacle humorístic, a càrrec de Impro Acatomba, amb degustació de rom cremat i pastes.

Durant tot el cap de setmana el Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc acollirà l’exposició de vins i caves en la que el públic pot degustar vins i caves del Penedès. La mostra estarà oberta el divendres de les 10 de la nit a dos quarts d’1 de la matinada i el dissabte al matí de 12 a 2 i de dos quarts de 8 del vespre a la 1 de la matinada. Diumenge obrirà de dos quarts de 7 de la tarda a les 9 de la nit.

La Festa del Most de la Ràpita (festadelmost.com) està organitzada pel grup de Joves de la Ràpita, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i el CCRR.

 

Actes de la Festa del Most de la Ràpita 2023

Dilluns 13

A les 21.30 h, al CCRR: Nit de muntanyisme, a càrrec de Josep Sabaté Galofré.  

Organitza: Grup de Joves de la Ràpita

Dimecres 15

A les 20 h, a l’Espai Antistiana: Xerrada vitivinícola amb el documental Cep, persona, raïm i vi. A càrrec d’Ivan Palau Casañas. 

Organitza: Grup de Joves de la Ràpita 

Divendres 17

A les 21.45 h, a l’av. del Penedès: Encesa de la traca d’inici de festa, a càrrec de 50 convidats especials.

A les 22 h, al CCRR: Inauguració de la 50a Mostra de vins del Penedès i Cava.

Seguidament: Pregó, a càrrec del grup de Joves de la Ràpita. Brindis de celebració. Nit musical a càrrec dels Trankis.

Organitza: Grup de Joves de la Ràpita 

Dissabte 18

A les 11 h, a l’av. del Penedès: Sortida del 35è Corremost - Cercavila de vehicles sense motor. 

A les 11.30 h, davant del CCRR: Esmorzar popular de xocolata desfeta i melindros.

Seguidament, a la plaça de Ramon Cabré: Espectacle infantil 'Contes tradicionals catalans, a càrrec de jomeloguisjomelo.com'.

A les 12 h, a la plaça de Santi Casañas: Tast de formatges i vi, amb Xerigots, cellers Castellroig i Colet. Inscripcions al 634635909, a @festa_del_most (Instagram) o el 13 i 15 de novembre de 21.30 h a 23 h, al CCRR. Preu: 15 €. Places limitades. 

A les 19.30 h, davant del CCRR: Corre-Cellers, amb Catxibanda. Venda de tiquets el 13 i 15 de novembre, de 21.30 h a 23 h, al CCRR. Preu: 15 €. Places limitades.  

A les 20 h, a la plaça de Ramon Cabré: Sardinada popular. Preu tiquet 3 €. 

A les 23 h, al CCRR: Actuació amb el grup Sobre Límit. 

Organitza: Grup de Joves de la Ràpita 

Diumenge 19

A les 12 h, al CCRR: 43èConcurs de Tastavins de la Ràpita. A càrrec de Ferran Lacruz i Martí Torrallardona. Inscripcions a partir de les 11.30 h. Preu: 12 € 

A les 12.30 h, davant del CCRR: Vermut acústic rapitenc, amb Aida i Júlia.

A les 19 h, al CCRR: Espectacle humorístic amb Impro Acatomba. En acabar, degustació de rom cremat i pastes, sorteig de la panera i traca de fi de festa 

Organitza: Grup de Joves de la Ràpita

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General, Joventut
Cartell de la Festa del Most de la Ràpita 2023

Arxius adjunts