Desè aniversari de la campanya Compra a Prop a Olèrdola, Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos

17/10/2023

La campanya comercial i turística Compra a prop i descobreix el teu entorn, iniciarà la desena edició aquest proper cap de setmana amb la participació de 113 establiments de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola i Castellet i la Gornal.

La presentació de l’edició d’enguany va tenir lloc ahir al matí al castell d’Olèrdola amb la presència dels alcaldes dels tres municipis, Imma Ferret, Fina Mascaró i Xavier Revuelta.

L’alcaldessa d’Olèrdola, Fina Mascaró, va recordar que la campanya va néixer l’any 2014 de la col·laboració entre els tres municipis amb l’objectiu de sensibilitzar, promoure i consolidar el comerç de proximitat, que enriqueix el territori i l’economia local.

Impacte econòmic

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, va destacar que la iniciativa genera un alt impacte econòmic, que l’any passat va ser de 793.429 € segons un estudi encarregat pels tres municipis. Aquest és el moviment econòmic arran de la celebració de la campanya comercial tot i que no tot el diner queda en l'economia local perquè aquí també s'hi inclouen els fluxos econòmics derivats del transport, la logística dels intercanvis comercials (relacions amb proveïdors...) i també cal tenir en compte que no el 100% dels consumidors són locals, sinó que també n'hi ha de comarcals.

L’estudi també indica que per cada euro d’inversió en la campanya, hi ha un retorn local de 136,8 euros i que la despesa mitjana de les persones que participen a la campanya és de 53,9 euros.

Participació

Finalment l’alcalde de Castellet i la Gornal, Xavier Revuelta, va destacar que per participar a la campanya Compra a prop i descobreix el teu entorn cal emplenar una butlleta i deixar-la a les urnes que hi haurà a cada establiment col·laborador i que aquest any han renovat la seva imatge. Entre totes les butlletes emplenades es farà un sorteig de 74 premis, que inclouen àpats a restaurants, visites turístiques, visites a cellers o lots de productes d’alimentació.

Per la campanya s’han imprès aquest any 40.000 butlletes de participació, menys que en anys anteriors, donat que cada any s’observa un augment de la participació a través del formulari electrònic al que s’accedirà a través d’un codi QR que hi ha als establiments i a les butlletes de la campanya.

La proposta està enfocada al veïnat dels tres municipis, si bé hi podrà participar tothom que compri en els establiments adherits.

La campanya s’allargarà fins al 19 de novembre. El lliurament de premis es durà a terme el 30 de novembre a les 19.30 h en un acte públic a la casa de cultura Mas Catarro de Santa Margarida i els Monjos.

Arxivat a: Fires i comerç, General, Economia, Turisme
Presentació de la campanya Compra a prop