Torna la Festa de la Transhumància de Santa Margarida i els Monjos

09/10/2023

La 8a edició del tradicional esdeveniment arriba amb una programació farcida d’activitats per promoure la transhumància i els camins ramaders

La Festa de la Transhumància torna un any més a Santa Margarida i els Monjos aquesta tardor. Els actes es duran a terme del 19 al 22 d’octubre i inclouran tres exposicions i diverses activitats vinculades també als programes Viu el Parc i Parcs en Concert de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona.

La festa coincideix aquest any amb altres esdeveniments relacionats amb la ramaderia, especialment l’arribada d’un ramat de cabres procedent del Pirineu que va creuar el municipi el passat 29 de setembre amb una important expectació de públic escolar i familiar.

Festa per a totes les edats

Els actes de la Festa de la Transhumància començaran dijous 19 amb un taller familiar de creació per fer un mòbil amb fulles decorades al Moli del Foix i l’endemà divendres s’ha programat una sessió de contes i animació infantil a la Biblioteca, a càrrec de Moi Aznar.

Dissabte els actes continuaran amb una visita guiada al Castell de Penyafort, seguida d’un maridatge de vins i formatges que anirà a càrrec d’Andrew Ashurst, de Wine Aspects, i d’un concert amb les cantautores Amaia Miranda i Ernest Bombí.

Totes les activitats són gratuïtes excepte el tast de vins i formatges, que té un cost de 10 €, tot i que cal inscripció prèvia a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o al 669 287 539. Per al taller de fulles decorades la inscripció cal fer-la a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Els actes centrals es duran a terme el diumenge 22 amb la celebració de la fira que es farà, com és habitual, davant del Punt d’Informació turística del mercat.

La mostra, que enguany arriba a la vuitena edició, inclourà un mercat i degustació de vins, caves, formatges i embotits. Durant tot el matí es podrà visitar també el mercat d’artesania i brocanters, així com una mostra d’ovelles dels pastors locals i l’exposició “El Camí ramader de Marina”. A més es faran activitats infantils relacionades amb el món pastorívol i amb la novetat del Joc Transhumant.

A les 11 h, també s’ha programat una trobada de pastores i pastors, seguida d’una exhibició del Ball de Pastoretes dels Monjos i d’un concert a càrrec de Leyla Covers.

De forma paral·lela també es podrà visitar l’exposició del concurs de fotografia dels Parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix, a la sala d’actes de la Biblioteca i la mostra sobre La vida de l'aigua, amb l’audiovisual «Riu de Foix» produït per Estudi Divulgació Natura (EDN), al Molí del Foix.

 

Arxivat a: Festes i Tradicions, Fires i comerç, General
Festa de la Transhumància 2023

Arxius adjunts