Santa Margarida i els Monjos acull la trobada de la Xarxa de municipis per l’economia social i solidària

22/09/2023

Santa Margarida i els Monjos ha acollit aquest dijous a la trobada de la Xarxa de municipis per l’Economia Social i Solidària de Catalunya.

A la reunió hi han participat gairebé una cinquantena de persones de 20 municipis diferents, majoritàriament càrrecs electes i personal tècnic de la xarxa per preparar el pla de treball i la nova executiva de la xarxa de municipis de forma coordinada i avançar en el desplegament de polítiques transformadores i de l'economia social

Les iniciatives socioeconòmiques anomenades d’economia social i solidària (ESS) han crescut i s’han diversificat fins a demostrar, en els darrers anys, la seva capacitat per resoldre necessitats molt diverses de la ciutadania i per enfortir la qualitat de vida, la justícia social, la participació́ democràtica i la sostenibilitat.

L’economia social s’entén des d’una perspectiva àmplia que abasta tant el sector socioempresarial (cooperatives, societats laborals, associacions i fundacions del tercer sector social, mutualitats…) com el sector sociocomunitari (xarxes d’intercanvi, monedes socials, economia col·laborativa, horts comunitaris, etc.).

L’Associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) es va crear l’any 2017 amb Santa Margarida i els Monjos a l’executiva. L’alcaldessa, Imma Ferret, és vicepresidenta de l’entitat des d’aquests inicis. Actualment la XMESS compta amb l’adhesió de 59 ajuntaments i un consell comarcal.

Arxivat a: Economia, General
Trobada Xarxa de municipis per l’economia social i solidària