El projecte Escolta Jove compta amb la presència d’un educador de carrer

15/09/2023

Santa Margarida i els Monjos va iniciar el programa Escolta jove fa sis mesos, i compta amb la figura d’un educador de carrer per dur a terme una tasca d’orientació i acompanyament del jovent durant el seu temps de lleure, a través del diàleg afavorint la integració en l’entorn comunitari i espai públic, dins el projecte Medi Obert. 

Aquesta iniciativa forma part del programa pilot Escolta Jove de la Diputació de Barcelona i compta amb la figura d’un educador de carrer que entra en contacte amb els adolescents i es desplaça per les zones del municipi on s’ha detectat que és més necessari actuar. A la vegada que intervé amb les persones i les assessora, també aprofita per recollir les seves preocupacions i propostes, tot fomentant l’acció grupal i comunitària.

La seva tasca és observar el jovent en el seu conjunt, però si es considera oportú també ofereix una atenció més personalitzada, que en aquests mesos ja ha donat uns resultats molt positius, amb el contacte directe amb gairebé un centenar de joves d’una franja d’edat aproximada dels 12 als 17 anys.

En aquest temps el jovent ja ha identificat la figura de l’educador com un referent a qui busquen també en cas de voler compartir alguna inquietud.

Aquest servei s’ofereix de dilluns a divendres, a partir de les 16 h i fins a les 20 h.

 

El projecte Escolta Jove compta

amb la presència d’un educador de carrer

Santa Margarida i els Monjos va iniciar el programa Escolta jove fa sis mesos, i compta amb la figura d’un educador de carrer per dur a terme una tasca d’orientació i acompanyament del jovent durant el seu temps de lleure, a través del diàleg afavorint la integració en l’entorn comunitari i espai públic, dins el projecte Medi Obert.


Aquesta iniciativa forma part del programa pilot Escolta Jove de la Diputació de Barcelona i compta amb la figura d’un educador de carrer que entra en contacte amb els adolescents i es desplaça per les zones del municipi on s’ha detectat que és més necessari actuar. A la vegada que intervé amb les persones i les assessora, també aprofita per recollir les seves preocupacions i propostes, tot fomentant l’acció grupal i comunitària.

 

La seva tasca és observar el jovent en el seu conjunt, però si es considera oportú també ofereix una atenció més personalitzada, que en aquests mesos ja ha donat uns resultats molt positius, amb el contacte directe amb gairebé un centenar de joves d’una franja d’edat aproximada dels 12 als 17 anys.

 

En aquest temps el jovent ja ha identificat la figura de l’educador com un referent a qui busquen també en cas de voler compartir alguna inquietud.

 

Aquest servei s’ofereix de dilluns a divendres, a partir de les 16 h i fins a les 20 h.

 

Arxivat a: General, Joventut, Via Pública
L'educador de carrer amb dos joves a la plaça de Pau Casals