Inici del curs escolar amb menys alumnes a I3

06/09/2023

Gairebé 1.400 alumnes s’incorporaran entre avui i el proper dimarts a les aules de Santa Margarida i els Monjos per aquets curs 2023-2024.

A les tres escoles d’educació infantil i primària, Dr. Samaranch, Arrels i Sant Domènec, han començat les classes 721 alumnes, amb una tendència a la baixa, en les matriculacions d’I3 que ja es venia observant en els darrers anys fruit del descens de la natalitat. Tant és així que l’escola Dr. Samaranch ha reduït de dues a una línia les classes en aquesta franja d’edat.

Per contra, a secundària i a batxillerat continua la matriculació estable degut a l’augment demogràfic de principis del segle XXI i aquest any han començat 508 alumnes a l’ESO i 91 ho faran dimarts a batxillerat.

Les llars d’Infants municipals dels Monjos i de la Ràpita, que encara tenen alguna plaça lliure, acullen aquest any 91 alumnes (66 als Monjos i 25 a la Ràpita).

Destacar també d’inici de l’oferta formativa de l’escola de persones adultes Fina García, amb cursos de formació general, cursos d’accés a cicles formatius de grau mitjà i superior i des d’on es coordina també el Programa de Formació i Inserció (PQPI) que aplega joves que no han acabat l’ESO i que ofereix formació en dues branques: mecànica per a vehicles de mobilitat personal i informàtica.

Pel que fa a l’àmbit extraescolar, també s’iniciaran properament les activitats de la Casa dels Passos Petits, a la Ludo, a l’escola de música comarcal EMAP, i a les propostes esportives en les diferents disciplines.

Ventiladors a les escoles

Durant aquest estiu l’ajuntament ha instal·lat 60 ventiladors a les aules considerades més caloroses de les tres escoles del municipi, tot i que és previst adquirir-ne de nous per poder arribar al màxim possible d’espais. Aquesta iniciativa ha complementat l’habitual pla de millores de pintura i manteniment als interiors i als patis de les escoles.

Aquest estiu el Departament d‘Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, havia de dur a terme les obres de construcció de l’ascensor a l’escola Samaranch, però no s’han realitzat perquè la licitació de l’obra ha quedat deserta. L’Ajuntament està a l’espera d’una propera reunió amb el departament per tal que comuniquin quan es podran realitzar aquestes obres.

Arxivat a: Ensenyament, General
Inici del curs escolar a Santa Margarida i els Monjos
Inici del curs escolar a Santa Margarida i els Monjos
Inici del curs escolar a Santa Margarida i els Monjos