La Festa Major de la Ràpita celebra el 25è aniversari d'Auto Sacramental

24/07/2023

La Festa Major de la Ràpita se celebrarà de l’1 al 7 d’agost. Durant una setmana els carrers del poble s’ompliran de foc i festa, recuperant el vigor que la caracteritzava d'abans de la pandèmia.

Enguany, l’encesa del Terrabastall Rapitenc i El Pregó aniran a càrrec de la Coral l’Amistat en motiu dels 40 anys d’incorporació de les dones a la coral. Tot seguit, com marca la tradició, es tastarà el còctel de Sant Domènec, patró del poble, per encetar degudament la festa.

Dimecres 2 d’agost, es recupera la nit d’esports, que se celebrarà al Camp de Tallada. L’endemà dijous serà el torn del concert sota les estrelles i divendres caldrà entaular-se al sopar de germanor, veure el castell de focs o gaudir del Festingo, obert a tothom.

El cap de setmana començarà dissabte amb la matinal infantil i inclourà també les exposicions de puntes al coixí de l’associació de puntaires, la cercavila de Festa Major i el concert jove que animaran la festa fins ben entrada la matinada.

Diumenge 6 d’agost tots els balls populars aniran a ofici i posteriorment faran el ball de lluïment a la sortida de l’església. La festa celebrarà també les noces d’argent de l’Auto Sacramental del Ball de Diables de la Ràpita, que representarà acabats els balls de lluïment. Encara diumenge al vespre, tindrà lloc l’entrada cerimoniosa del Ball de Diables amb les tradicionals i esperades sàtires de Festa Major, que anirà seguit de la Fogardera.

Dilluns 7 d’agost la festa tancarà la seva programació amb una festa infantil al matí i el tradicional concert de Festa Major, al vespre, amb el colofó del ressopó fred, el gran ball de fi de festa i la traca de comiat.

Arxivat a: Festes i Tradicions, General
Portada programa Festa Major de la Ràpita 2023

Arxius adjunts