La festa major estrena una cercavila d’anada a ofici

04/07/2023

La F Major, com resa el logotip d’aquest 2023, es prepara, amb una F majúscula que marcarà el programa festiu, per començar aquest dilluns 10 de juliol amb elcalendari d’actes previs de festa major. El programa pròpiament d’actes oficials començarà el 18 de juliol amb latraca d’inici de festa i el pregó, a càrrecde Neus Sendra, encetarà oficialment la festa amb un caire que, de ben segur,atendrà especialment la riquesa folklòrica de la Festa Major dels Monjos.

Els actes s’allargaran fins al diumenge 23 de juliol amb els tradicionals cercaviles i actuacions com les que aquestany protagonitzaran Hotel Cochambre, Portobello i Músics de Carrer, o Joan Pera en l’àmbit teatral. Això sense oblidar propostes clàssiques com les sardanes, les havaneres o els balls i concertsde festa major que han organitzat desde la comissió o des de la societat La Margaridoia.

Un altre dels aspectes fonamentals dela festa, el foc, també serà present als correfocs, castells de focs d’artifici i diversos elements pirotècnics previstos pels propers dies festius.

La comissió de la Festa Major dels Monjos la formen Josep Catadau, Gemma Castellví, Raquel Escribano, Antonio Gallego, Gerard Gibert, Jordi Ortiz, Cristina Ribas i Eva Valera.

 

Activitats folklòriques

La Coordinadora de Balls dels Monjos ha organitzat aquest any una cercavila d’anada a ofici, el proper dia 20 de juliol, com a principal novetat de les propostes folklòriques de la festa major. Després de les matinades els balls faran un esmorzar festamajorenc i emprendran el recorregut entre la plaça de Pau Casals i la plaça de l’Església amb els balls grans.

Aquest any la tradicional ofrena la farà el Ball de Picarols, que enguany celebra el seu vint-i-cinquè aniversari ique també serà protagonista d’una trobada de balladors i ex-balladors que esfarà el 29 de juliol.

Una altra de les novetats de la festa rau en l’exhibició dels balls que tradicionalment es feia a la sortida d’ofici i que aquest any sols faran els balls infantils, amb el complement d’una ballada conjunta dels balls d’adults, abans o després de l’ofici. Aquets any la coordinadora tornarà a apostar per dues activitats que es van començar a fer l’any passat i que van tenir molt bona acollida de públic: la traca infantil participativa, que es farà abans de la cercavila infantil el 19 de juliol, i la gimcana de festa major, que l’any passat va aplegar més de 150 persones assistents.

Aquesta proposta, que es farà el dissabte 15 al matí, ofereix pistes pels carrers del poble relacionades amb un ball de festa major i acaba amb un dinar i un petit concert. 

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General
Ajuntament Santa Margarida i els Monjos