Constitució de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos

14/06/2023

Aquest dissabte 17 de juny, a les 12.30 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament tindrà lloc la constitució de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i l’elecció de l’alcalde o alcaldessa per al mandat 2023/2027.

Les Eleccions Municipals del passat 28 de maig han configurat la següent relació de formacions polítiques i càrrecs electes a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos:

7 regidors i regidores del PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA-CANDIDATURA DE PROGRÉS (1.428 vots);

2 regidors d’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA -ACORD MUNICIPAL (494 vots);

2 regidors de PLATAFORMA PER SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS- ARA PACTE LOCAL (491 vots);

1 regidora de JUNTS PER SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS- COMPROMÍS MUNICIPAL (263 vots)

1 regidora de POBLE ACTIU –ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (180 vots).

 Aquests resultats configuren les 13 persones que prendran possessió dels seus càrrecs el dissabte 17 de juny, en la sessió del Ple de Constitució de l’Ajuntament convocada a les 12.30 h, a la Sala de Plens.

 

La Mesa d’Edat

El Ple de Constitució comença amb la constitució d’una Mesa d’Edat formada pels càrrecs electes de més i de menys edat, encarregats de comprovar les acreditacions i credencials de la resta de regidors i regidores. En el cas de Santa Margarida i els Monjos, el càrrec electe de més edat i president de la Mesa d’Edat serà Manuel Alpuente; i el càrrec electe de menys edat serà Aaron Fernàndez.

 

L’elecció de l’alcaldia

Un cop la Mesa d’Edat comprova les credencials dels nous regidores i regidores, es declara constituïda la Corporació municipal i els seus 13 membres fan la votació per proclamar l’alcaldia, a la qual poden presentar candidatura les persones que encapçalen les cinc formacions polítiques representades.

Per ser proclamat alcalde o alcaldessa cal obtenir la majoria absoluta dels vots (mínim 7 vots). Si cap proposta arriba als 7 vots es proclama alcalde o alcaldessa el regidor o regidora que encapçali la llista més votada.

 

Ple del Cartipàs

Finalment, en els 30 dies hàbils següents a la Constitució de l’Ajuntament, s’ha de celebrar el Ple del cartipàs municipal, en el qual es dona compte del Decret d’Alcaldia pel qual es nomena:  tinències d’alcaldia i membres de la Junta de Govern Local, responsables de regidories i competències delegades per l’alcaldia a la Junta de Govern Local, entre altres.

Aquesta sessió extraordinària del Ple estableix la periodicitat de les sessions plenàries i de la Junta de Govern Local, aprova la creació i composició de les comissions informatives i la composició de la comissió especial de comptes i aprova els nomenaments, pels quals sigui competent el ple, envers qui seran els representants de l’Ajuntament en entitats municipals i supra municipals.

 

Nous electes

Seran regidors/es de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos per primera vegada: Maite Lopez (PSC); Aaron Fernàndez i Judith Jaén (PL) i Gemma Girona (PA).

S’acomiaden de l’ajuntament: Neus Hernández (PSC), Núria Calvet i Jose Antonio Sánchez (ERC) i Amanda Gallego (PA-CUP).

Arxivat a: General, Política
Ajuntament Santa Margarida i els Monjos