Es repetirà la prova del sistema d'alertes al Penedès

08/06/2023

Es farà el dia 13 de juny

La prova del sistema d’enviaments massius a telèfons mòbils a la vegueria Penedès, així com a les Terres de l’Ebre i Tarragona, es repetirà el 13 de juny.  

Fins ara s’han dut a terme 3 proves del sistema. La primera, el 28 de febrer a Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran, la segona, el 12 d’abril a les vegueries de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès i, la tercera, el 27 d’abril a les vegueries de la Catalunya Central i Girona.

Prova fallida

En la segona prova, del 12 d’abril, el missatge massiu va arribar només al 35% dels telèfons mòbils. La Generalitat va reclamar a l’Estat, desenvolupadora i administradora de l’eina, que hi posés solució. El Ministeri va dir que havia localitzat l’errada i l’havia arreglat. Ara es vol comprovar que tot funciona correctament abans de dur a terme la prova que afecta més població, la de la vegueria de Barcelona.

El sistema és molt útil en cas d’emergència greu, ja que permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps d’instruccions concretes a la població.

 

Arxivat a: General, Salut, Seguretat
Ajuntament Santa Margarida i els Monjos