Cinc actrius locals, al projecte Dona veu

14/04/2023

Es tracta d’una experiència pilot de la Diputació de Barcelona per donar veu a les dones des de la seva pròpia experiència i mirada.

Aquest divendres s’estrenarà l’obra de teatre Fer el Salt, nascuda del projecte Dona Veu, que ha impulsat la Diputació de Barcelona i el servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.

Aquesta és una iniciativa experimental que la Diputació està duent a terme a un grup reduït de poblacions per crear una obra de teatre documental, protagonitzada per dones del municipi, que permeti treballar històries i situacions viscudes alhora que es fomenta l’empoderament de les persones que hi participen.

L’obra ha comptat amb la direcció de la prestigiosa dramaturga catalana Queralt Riera que treballa des de fa temps la modalitat de teatre documental com a disciplina clau per a potenciar la força i la veritat en els records i les vivències que van desgranant les dones protagonistes del municipi.

La presentació de l’obra es farà el proper divendres 21 d’abril a, dos quarts de nou del vespre, a la casa de cultura Mas Catarro amb la participació de les actrius: Montse Vendrell, Ana Guardado, Cinta Barberà, Rocío Ortiz, Carme Capdevila i Laia Gonzalez. Totes elles han fet una reflexió sobre les seves vivències a partir de les quals s’ha creat el text de l’obra.

El projecte vol afavorir, des de la participació, el foment de la igualtat de gèneres i donar veu a les dones perquè pugui mostrar el món des de la seva pròpia experiència i mirada.

Aquesta obra pretén deixar també un llegat cultural del municipi i per aquets motiu quedarà enregistrada per a formar part de l’arxiu gràfic municipal.

 

Arxivat a: Cultura, General, Igualtat
Ajuntament Santa Margarida i els Monjos