Abril, el mes cultural a Santa Margarida i els Monjos

22/03/2023

El mes d’abril està marcat per la celebració de Sant Jordi i és per aquest motiu que des de l’ajuntament i en col·laboració amb entitats com La Margaridoia, s’organitza aquest any la segona edició del +Cultural, amb l’objectiu de promoure la difusió de la cultura en tots els seus àmbits.

La programació es durà a terme del 13 al 28 d’abril i inclourà propostes com espectacles i tallers infantils, teatre de creació, cinema, presentacions literàries o tallers de decoració floral.
Pel divendres dia 14 s’ha programat un acte institucional de commemoració de la II República, al Castell de Penyafort, amb la participació dels familiars dels mecànics i aviadors Antoni Vilella, Aquilí Mata i Miquel Comas.
El diumenge 16 destaca també la Jornada Cultural que es farà també al castell, amb visites guiades i dansa, en col·laboració amb l’escola Assumpta Trens del Casal de Vilafranca i un espectacle familiar.
Finalment i com no podia ser d’altra manera, la diada de sant Jordi hi haurà parades de venda de llibres i roses pels carrers del municipi.

Tres exposicions
La programació inclourà també una exposició titulada ‘Passió i color. Els beneficis de crear’, que es podrà veure del 18 d’abril al 15 de maig a la casa de cultura Mas Catarro amb les obres realitzades per les dones del taller de dibuix i pintura de Dona al Dia.
L’altra mostra està organitzada per de l’Institut d’Estudis Penedesencs i es titula ‘La primavera republicana al Penedès, 1931-1936’ i es podrà visitar del 17 al 28 d’abril a la Biblioteca.
Finalment diversos espais patrimonials i les escoles del municipi acolliran poemes i dibuixos de Sant Jordi de l’alumnat de les escoles del poble.

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General, Turisme