L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos destinarà 45.000 euros per a ajudes escolars del curs 2023-2024 i subvencions pel foment de l’ocupació d’aquest 2023

02/02/2023

El ple municipal celebrat aquest dilluns va aprovar les bases reguladores de la concessió d’ajudes a la ciutadania i al teixit empresarial amb l’objectiu de donar suport a les despeses familiars i fomentar la creació d’ocupació.

Els ajuts es van aprovar amb l’acord de tots els grups municipals del consistori i permetran la concessió de 30.000 euros en subvencions per a la socialització i la reutilització de llibres escolars i material didàctic i de beques municipals per a llibres escolars (inclòs continguts digitals), colònies escolars i sortides escolars de caràcter educatiu, llar d’infants, menjador de la llar d’infants i activitats extraescolars.

Aquest darrer paquet amplia el topall econòmic per sol·licitar els ajuts, de manera que més famílies es puguin acollir als mateixos.

Les bases aprovades inclouen també un paquet de 15.000 euros destinats a subvencions a empreses de Santa Margarida i els Monjos per al foment de l’ocupació local.

Al mateix ple es va aprovar el pla estratègic de subvencions de l’ajuntament pel període 2023-2026 amb els vots a favor del PSC i les abstencions d'ERC, JxCAT i PA-CUP.

Altres punts destacats del plenari d’aquets mes de gener van ser l’aprovació, per unanimitat, del reglament de l’Arxiu Municipal de Santa Margarida i els Monjos i del Pla d’Usos del Castell de Penyafort. Aquest document permet establir un full de ruta per als futurs usos d’aquest equipament públic catalogat.

En l’àmbit econòmic la sessió va aprovar un expedient de modificació de crèdit i un de reconeixement extrajudicial de crèdits, amb el vot favorable del PSC i l'abstenció de JxCAT, ERC i PA-CUP, i un canvi de finançament d’inversions consignades al pressupost de 2023, amb els vots a favor dels grups del PSC i PA-CUP i l'abstenció d'ERC i de JUNTxCAT.

El ple va aprovar també inicialment i per unanimitat l’apreuament de l’expedient d’expropiació forçosa dels terrenys per poder mantenir trams de camins rurals previs a l’actuació del carril per a vianants i bicicletes entre els Monjos, Olèrdola i Vilafranca.

L’alcaldessa Imma Ferret va obrir la sessió condemnant el repunt de violències masclistes que s’està duent a terme i donant suport a les víctimes, alhora que va recordar que des de l’ajuntament es continua posant el focus per treballar com fins ara per eliminar aquesta xacra.

 

Recupera aquí el ple ordinari del mes de gener de 2023. 

Arxivat a: General, Política
Ajuntament Santa Margarida i els Monjos