Més d’un centenar de persones premien la cultura a través de la Mostra Artística

30/01/2023

La casa de cultura Mas Catarro va acollir, divendres 27 a la tarda, el lliurament dels premis de la 39a edició de la Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort, al qual van acudir més d'un centenar de persones per gaudir, un any més, de la cultura al municipi.

La regidora de Cultura, Esther Marmaneu, i l'alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, van fer l'entrega dels guardons en un esdeveniment que va comptar amb la col·laboració de TIP TOE Studio Dance, Irina Vallejo i Trankis, que van realitzar diferents mostres artístiques.

Durant la jornada, l'Imma Ferret va agrair l'alta participació en la Mostra Artística, que s'està consolidant com a un referent, no només a la comarca de l'Alt Penedès, sinó arreu del territori, comptant amb la participació d'artistes de diferents indrets de Catalunya. D'altra banda, l'Esther Marmaneu va retre homenatge a la Pepi Corzo, que va morir el passat mes de desembre, i que va ser regidora de Cultura a l'ajuntament, impulsant projectes tan importants com, per exemple, la Mostra Artística, fent entrega d'un obsequi en la seva memòria a la seva filla. La regidora també va obsequiar les artistes col·laborades d'enguany, de qui va lloar la qualitat de l'art desplegat durant les actuacions executades a l'esdeveniment.

E total, es van lliurar 32 premis, diferenciades en dues categories, infantil i d'adult i juvenil, i dividit en les temàtiques de pintura, dibuix, ceràmica, escultura, fotografia i il·lustració digital. A banda dels premis per categories, es van atorgar els premis especials de la mostra artística, uns guardons els quals estaven votats per l'alumnat de les escoles Arrels i Samaranch i per l'alumnat de l'INS el Foix.

- Categoria infantil: Temàtica "Les festes majors". Es van presentar 189 dibuixos, essent 56 de la categoria de P3, P4 i P5, 42 de la categoria de 1r i 2n, 48 de la categoria de 3r i 4t i 43 de la categoria de 5è i 6è.

- Categoria d'adult i juvenil: Es van presentar 232 obres, essent 116 de la categoria de pintura, 27 de la categoria de dibuix, 32 de la categoria de ceràmica, 21 de la categoria d'escultura, 21 de la categoria de fotografia i 15 de la categoria d'il·lustració digital.

- Premis especials: Votats per l'alumnat de les escoles Arrels i Samaranch i per l'alumnat de l'INS el Foix i de les categories d'escultura, il·lustració digital, fotografia, ceràmica, dibuix i pintura.

La mostra artística es pot visitar fins al divendres, 3 de febrer, en horari de 18 a 21 hores els dilluns, i de les 15 a les 21 hores de dimarts a divendres. Podeu consultar el llistat de premiats i les imatges de l'esdeveniment en els enllaços.

 

Nova xerrada de l’aula cultural

També el divendres, 27 de gener, a les 17 hores, es va dur a terme la xerrada "Història de la ciència: Projecte Manhattan", al Casal de la Gent Gran i a càrrec de l'astrofísica Cristina Campos. La desena de persones assistents, van conèixer a fons com va sorgir i en què va consistir el "Projecte Manhattan", així com xerrar i debatre envers la investigació i el desenvolupament de les armes nuclears.

 

Taller familiar al CIARGA

Una vintena de persones van acudir, dissabte 28 al matí, al taller familiar "Vine a crear la teva pròpia insígnia de l'aviació", que es va fer al CIARGA i on les famílies assistents van gaudir d'un matí d'esbarjo i manualitats on, a més de crear les seves pròpies insígnies de l'aviació van conèixer de primera mà la història i el vincle de Santa Margarida i els Monjos amb l'aviació i la guerra civil.

 

Activitats per a tots els públics

Durant aquest cap de setmana, Santa Margarida i els Monjos ha celebrat un munt d'actes. Dissabte 28 a la nit, la societat La Margaridoia va dur a terme una nova sessió de ball de saló amb el duet "Txic to txic". Diumenge 29, el grup "Anem a caminar" va organitzar una sortida a la Serra Llarga, al terme de Roda de Berà. D'altra banda, el Castell de Penyafort va acollir, com cada diumenge, les visites guiades a l'equipament i on les persones visitants emprenen un llarg viatge en el temps, iniciant-se en la reconquesta comtal catalana, i continuant amb la implantació de la contrareforma catòlica, les desamortitzacions i la revolució industrial, fins a l'esclat de la guerra l'any 1936 i la posterior arribada dels primers turistes americans.

Tanmateix, la Casa Andalusía de l'Alt Penedès va organitzar la trobada anual a la Sala Alguer, on més d'un centenar de persones van gaudir d’una jornada festiva menjant “migas” i amb animació després del dinar.

 

Galeria d’imatges de l’acte de lliurament dels premis de la 39a edició de la Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort

Llistat de premiats de la 39a edició de la Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General, Infància, Memorial Democràtic, Turisme
Ajuntament Santa Margarida i els Monjos