Subvenció per a la millora d’equipaments culturals al municipi

09/01/2023

La Diputació de Barcelona va atorgar pel bienni 2021-2022 a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos una subvenció per import de 47.698,62 € destinada a finançar les obres i/o actuacions de reforma, millora i manteniment d’equipaments culturals locals, concretament la Biblioteca municipal i el Centre d'Interpretació de l'aviació republicana i la guerra aèria (CIARGA).

Concretament a la Biblioteca, s’han substituït les lluminàries existents per noves lluminàries de tecnologia LED amb temperatura de 4.000 K. Aquesta actuació suposa una reducció d’emissions de 2.952 Kg de CO2 a l’any i una reducció en el consum energètic de 11.808 kWh a l’any. Tanmateix, s’han millorat els tancaments substituint cinc finestres a la sala de lectura d’adults guanyant també en eficiència energètica i s’han arranjat esquerdes importants causades per l’assentament de l’edifici. Per últim i per tal de millorar exponencialment el servei que s’ofereix als usuaris i usuàries, s’ha instal·lat una nova màquina d’autopréstec amb tecnologia RFID.

Per la seva banda, s’ha construït al CIARGA una passarel·la de formigó per tal de fer accessible l’itinerari entre la zona d’aparcament i l’accés a l’espai museïtzat per les persones amb mobilitat reduïda.

Arxivat a: Cultura, General, Turisme, Via Pública
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i Diputació de Barcelona