L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos congela novament les taxes i impostos municipals

26/10/2022

El ple de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat aquest dilluns les ordenances fiscals pel 2023 amb la congelació de totes les taxes i impostos que la ciutadania haurà de pagar de cara a l’any vinent.

Donada l’actual situació econòmica i les dificultats de moltes famílies per fer front al dia a dia, el consistori considera necessari continuar en la línia de no apujar els impostos municipals, excepte una petita modificació en el preu públic de programes i samarretes de la festa major.

 L’aprovació ha servit també per introduir algunes modificacions en impostos com el de Béns Immobles, on s’amplia la bonificació als habitatges plurifamiliars per a la instal·lació de sistemes d’energia solar i s’aplica un recàrrec en l’IBI per a aquells immobles d’ús residencial que es trobin desocupats de forma permanent. També s’han incorporat algunes variacions tècniques a la taxa per a la prestació dels serveis esportius municipals i per a l’ús dels bucs d’assaig situats a les escoles velles de la Ràpita. Finalment també es redueix el preu pel desenvolupament d’accions formatives per empreses vinculades a la promoció econòmica del municipi.

 Les ordenances van ser aprovades amb els vots a favor del PSC i PA-CUP i l’abstenció d’ERC i JxCAT.

 El plenari ha aprovat per unanimitat a la mateixa sessió les bases per a l’atorgament de subvencions per la participació en la rua de carnaval del municipi i un expedient d’expropiació per l’adequació d’una alternativa al camí vell de Ballestar.

 En el mateix ple s’ha aprovat la modificació de l’ordenança relativa al servei de subministrament d’aigua potable amb els vots a favor del PSC, l’abstenció de PA-CUP i el vot en contra d’ERC i JxCAT i un expedient de modificació de crèdit per fer front a diverses despeses, amb els vots a favor del PSC i en contra dels grups municipals d’ERC, PA-CUP i JxCAT.

En l’apartat de mocions han prosperat per unanimitat una proposta del PSC amb motiu del dia d’homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura i una altra encapçalada per tots els grups municipals a partir de la proposta del col·lectiu No a la MAT Alt Penedès per mostrar el rebuig al pas d’aquesta infraestructura pel territori.

Arxivat a: General
Sessió ordinària del ple de l'Ajuntament de SMMonjos