Aquest cap de setmana torna la Fira de la Transhumància

19/10/2022

La 7a edició del tradicional esdeveniment arriba amb una programació farcida d’activitats per promoure la transhumància i els camins ramaders

Santa Margarida i els Monjos acollirà el 23 d'octubre la setena edició de la Fira de la Transhumància, davant del Punt d'Informació turística del mercat, de les 10 a les 14 hores. L'esdeveniment, ja tradicional al municipi, aplega tota mena de productors i artesans de productes relacionats amb la ramaderia, com formatges i embotits, i amb els vins i caves, podent veure les seves elaboracions en la trentena de parades que hi conformaran la Fira d'enguany.

La fira obrirà les portes de 10 del matí a 2 de la tarda i comptarà amb un tancat d'ovelles, així com nombroses activitats infantils i relacionades amb la transhumància i, també, s’hi podrà visitar el mercat d’artesania i brocanters.

A un quart d’una Fira inclourà l’actuació del Ball de Pastorets d els Monjos i l’Ovella de Castellví i, seguidament, aproximadament a tres quarts d’una, es podrà gaudir de la música del duet Carla&Laia. També es podrà visitar l’exposició “El camí ramader de la Marina. De la Cerdanya al Penedès”, que s’ubicarà a la mateixa fira durant tot el matí.

El Camí Ramader de la Marina

La Fira de la Transhumància és un esdeveniment que s’emmarca en el projecte “Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès”, nascut de la inquietud dels municipis de Santa Margarida i els Monjos, Lluçà i Llívia, entre altres organismes i entitats, amb la finalitat de preservar, potenciar i promoure la transhumància i els camins ramaders a Catalunya, dedicant especial atenció a l’antiga ruta transhumant que ha permès el moviment de ramats entre el Pirineu i el litoral al Penedès i el Garraf, des de l’edat mitjana.

Activitats paral·leles

Els actes de la Festa de la Transhumància inclouen un programa d’activitats paral·leles a la fira, que començarà el divendres 21 d’octubre dues activitats vinculades al programa “Viu el parc”. La primera, “Històries del bosc, es durà a terme a les cinc de la tarda a la Biblioteca, a càrrec de la companyia “Fes-t’ho com vulguis” i, la segona, el taller “El teixit de la vida”, que es farà al Molí del Foix, a les 18 hores i dinamitzat per Carles Alcoy. Per a aquesta segona activitat, cal fer inscripció prèvia enviant un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

El dissabte 22 les activitats se centren al Castell de Penyafort, amb un bon grapat d’actes, des de les sis i fins les onze de la nit, que inclouen poesia, visites guiades, maridatges amb productes locals i concerts, posant el punt i final amb un gran castell de focs al parc de la Biblioteca. Veieu la programació d’actes centrals de la 29a edició “Viu el Parc!.

També es podrà visitar gratuïtament l’exposició temporal del concurs de fotografia dels Parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix, a la sala d’actes de la biblioteca, del 10 al 23 d’octubre, en horari de dilluns a divendres, de 15 a 19.30 hores i dimecres i divendres, de 10 a 13.30 hores.

Consulteu el programa sencer  de la Festa de la Transhumància.

Arxivat a: Festes i Tradicions, Fires i comerç, General, Turisme
Ajuntament Santa Margarida i els Monjos

Arxius adjunts