Amb la festivitat del Pilar, Cal Rubió celebra la seva Festa Major

13/10/2022

Després de cinc dies de molta activitat, Cal Rubió celebrava ahir dimecres 12 d’octubre la festivitat del Pilar. El dia engegava amb les matinades pels carrers del poble, a càrrec dels grallers dels Monjos, la jornada seguia amb la missa solemne i el cant dels Goigs a la Mare de Déu del Pilar amb la participació de la Coral AMICS DE PENYAFEL.

A continuació, l’exhibició folklòrica amb els Balls populars dels Monjos i la Ràpita i amb els Falcons de Vilafranca omplia la pista Poliesportiva, i  la tarda el grup Escorça Teatre de Sant Joan de Mediona representava l’obra VANITÉ. El dia acabava amb la traca de fi de festa.

Pel que fa als acates previs, van engegar divendres 7 d’octubre amb la traca d’inici de Festa Major i el pregó a càrrec de Joan Izquierdo. Dissabte passat, 8 d’octubre, se celebraven la Xocolatada Popular, l’espectacle d’animació infantil amb Jaume Barri, el RUBIÓFOC amb la participació del Ball de Diables infantil Spantus dels Monjos, Ball de Diables infantil Espurnes de La Ràpita, Drac Petit dels Monjos, Ball de Diables de la Ràpita, Diables Spantus i Drac dels Monjos. El dia finalitzava amb el Concert Jove amb els grups SHATTER BAND i HIDE OUT.

Diumenge 9 d’octubre engegava la Bicicletada popular a la Font de Cal Morgades, que acabava amb una Botifarrada per als socis i sòcies i participants. A quarts d’una es duia a terme el concert-vermut a càrrec del grup Filibusters Tres Quartans, i a la tarda va ser el torn del concurs de coques i les havaneres amb el grup XARXA.

El dia previ a la festivitat del Pilar, dimarts 11 d’octubre, va ser el torn del concert i ball de Festa Major amb l’orquestra Mediterranea i del castell de focs d’artifici.

I la festa no acaba, ja que aquest proper cap de setmana, dissabte se celebrarà la Jornada Esportiva de Cal Rubió, i diumenge 16 la XIII Caminada de Cal Rubió- Memorial Alexis Rubió Piñol, sortint des de davant la Sala.

Consulteu aquí les imatges de la Festa Major.

Arxivat a: Festes i Tradicions, General
Octubre 2022