Recull del cap de setmana del 7, 8 i 9 d'octubre

11/10/2022

Cal Rubió comença la celebració de la Festa Major amb una forta assistència

Aquest cap de setmana s'han posat en marxa els actes de la Festa Major de Cal Rubió amb una forta assistència a tots els actes, que s'han pogut dur a terme malgrat la previsió de pluja. Divendres 7, s'encetava la festivitat amb la traca d'inici i el tradicional pregó, que enguany va ser en Joan Izquierdo Virgili l'encarregat de realitzar-ho.

Dissabte, la festa va començar amb la matinal infantil. A les 10 hores, infants i famílies acudien a la xocolatada popular, que es va fer al cafè de la Societat. La jornada va continuar a la Sala on, a les 11 hores, en Jaume Barri va fer gaudir de valent a tothom amb el seu espectacle infantil. Un cop finalitzat, es va procedir al tradicional joc infantil trencar l'olla.

Al vespre, els carrers del poble es van omplir de foc amb l'acte més multitudinari del cap de setmana, el Rubiófoc, que presentava com a novetat un canvi de recorregut. El ja tradicional correfoc va comptar amb la participació del Ball de Diables infantil Spantus dels Monjos, el Ball de Diables infantil Espurnes de La Ràpita, el Drac Petit dels Monjos, el Ball de Diables de La Ràpita, els Diables Spantus i el Drac dels Monjos. Ja a la nit, i amb un temps que va respectar la celebració, es va dur a terme la nit jove, a l'escenari exterior que es va situar al carrer de La Sala.

Diumenge la jornada es va iniciar amb la bicicletada popular, que enguany va tenir força més participació que en edicions anteriors, i que va finalitzar amb una botifarrada popular. Al migdia, el grup Filibuster-Tres Quartans va fer un concert i vermut a la Sala per continuar amb la festa. A la tarda, es va procedir a fer el concurs de coques, al cafè de la Societat i, en finalitzar, la tarda va continuar amb les havaneres del grup Xarxa.

Els actes duraran fins al diumenge 16 d'octubre. Consulteu la programació de la Festa Major de Cal Rubió.

Iniciats els actes de les Jornades Europees de Patrimoni

Divendres al matí es va celebrar al Castell de Penyafort la jornada "Fomentem la cultura de la pau", un esdeveniment promogut per la xarxa Alcaldes i Alcaldesses per la pau i que enguany ha organitzat l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. Amb aquest acte, Santa Margarida i els Monjos ha iniciat les Jornades Europees de Patrimoni d'enguany.

L'esdeveniment, que va tenir una gran acollida i una forta assistència, va comptar amb l'assistència de nombrosos càrrecs electes de diferents municipis de Catalunya, així com de persones interessades en el foment de la cultura de la pau. Durant l'acte, van poder conèixer el Castell de Penyafort i el CIARGA i, també, participar en la taula rodona i el debat posterior.

Durant el cap de setmana i incloses en la programació de les Jornades de Patrimoni, s'han organitzat dues sessions de portes obertes al CIARGA, amb 23 visitants el dissabte 8 i 40 el diumenge 9. També es va fer el mateix diumenge 9 una visita guiada al Castell de Penyafort, dividida en dos torns i on van assistir un total de 52 persones.

Cap de setmana de ball i cinema a La Margaridoia

La societat La Margaridoia ha dut a terme aquest cap de setmana diverses activitats, incloses en la programació que l'entitat va fer pública durant l'acte de presentació de la nova temporada, amb una gran afluència de persones, tant sòcies com no sòcies. Dissabte 8, van gaudir d'una nit de ball de saló amb el duet "Mar i Cel" i, diumenge 9, van realitzar la projecció de la pel·lícula "La Toscana".

Psicomotricitat mitjançant el joc

Dissabte al matí, el gimnàs municipal va acollir el primer taller en família de psicomotricitat mitjançant el joc, adreçat a famílies amb infants nascuts als anys 2020, 2021 i 2022, i organitzat des de la regidoria d'educació de l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos. Durant la sessió, les onze famílies assistents van gaudir d'una jornada on els infants van anar relacionant-se amb si mateixos a través del seu propi moviment lliure i espontani, però també amb altres infants i amb l'entorn.

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General, Infància
Cal Rubió comença la celebració de la Festa Major amb una forta assistència
Iniciats els actes de les Jornades Europees de Patrimoni
Cap de setmana de ball i cinema a La Margaridoia