Santa Margarida i els Monjos se suma a les Jornades Europees del Patrimoni

30/09/2022

Santa Margarida i els Monjos viurà durant aquest mes d'octubre la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l'atractiu del nostre patrimoni cultural, amb una àmplia oferta d'activitats culturals amb l'objectiu d'apropar el patrimoni local a la ciutadania. Encara que les jornades se celebren els dies 7, 8 i 9 d'octubre, aquest any a Santa Margarida i els Monjos hi ha prevista programació i activitats fins al 20 d'octubre, farcida d'activitats i experiències per a conèixer tots els meravellosos racons que amaga el municipi.

Els actes començaran el divendres 7 d'octubre, de 9.30 a 13.30 h, al Castell de Penyafort, amb la jornada "Fomentem la cultura de la pau", un esdeveniment promogut per alcaldes i alcaldesses per la pau i que explorarà les experiències municipals emergents sobre memòria, el patrimoni i la pau.

Per assistir-hi a l'acte, cal inscriure's prèviament al web de l'Ajuntament www.santamargaridaielsmonjos.cat El mateix divendres, a les 19 h, al Molí del Foix es presentarà el llibre "Circuit de Vilafranca. Cent anys d'oblit", de l'investigador Lluís Hill Plans. Seguidament, es durà a terme un debat i la inauguració de l'exposició "cent anys de la Penya Rhin", que es podrà visitar els dimarts, dijous i divendres, de 9.30 a 14 h, i també els dimarts a la tarda, de 16 a 19 hores, fins al 23 d'octubre. 

El dissabte 8 i el diumenge 9 d'octubre, de 10 a 14 h, el Centre d'Interpretació de l'Aviació Republicana i la Guerra Aèria, CIARGA, durà a terme una sessió de portes obertes i, el mateix 9 d'octubre, a les 10.30 i a les 12 h, es faran visites guiades i gratuïtes al Castell de Penyafort. Per aquesta última activitat és imprescindible la inscripció prèvia al 669 28 75 39. 

El diumenge 16 d'octubre, a les 18 h, al Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc, és dura a terme l'espectacle musical "Les històries de l'avi Josep", amb la mateixa companyia que ja va representar Bruna, el musical. L'edat recomanada per aquest acte és a partir dels vuit anys.

Per finalitzar les jornades de patrimoni, el Molí del Foix acollirà, a les 19 h, la presentació de la revista infantil i juvenil "CARCABÀ. Descobreix el patrimoni cultural de Santa Margarida i els Monjos", amb la participació d'ANDRONAcultura i Dissenyemacasa. Sota el lema "Patrimoni sostenible" proposat pel Consell d'Europa, enguany a Catalunya les Jornades Europees de Patrimoni conviden a explorar i reflexionar al voltant de la sostenibilitat del nostre patrimoni. Una proposta que ens porta a reflexionar sobre la protecció del nostre patrimoni (material, immaterial i natural) i a explorar l'ús dels recursos en relació amb la seva preservació, en un context marcat pel canvi climàtic. 

Arxivat a: Cultura, General
Ajuntament Santa Margarida i els Monjos