Santa Margarida i els Monjos celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2022

16/09/2022

La Fira d’Extraescolars acollirà les activitats emmarcades dins de la programació d’enguany

Avui s'inicia a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat, una commemoració que cada any se celebra del 16 al 22 de setembre, sota el lema "Combina i mou-te" per promoure hàbits més sostenibles, segurs i saludables en matèria de mobilitat, com els desplaçaments a peu, en bicicleta, vehicle elèctric o en transport públic, així com per fer visibles els canvis que es poden arribar a aconseguir amb aquestes pràctiques, en relació amb la millora de la qualitat de l'aire o la reducció de la contaminació.

La campanya d'enguany vol posar l'accent en la intermodalitat, convidant a tota la ciutadania a moure'ns de manera sostenible i beneficiosa, tant per la nostra salut com per al medi ambient.

A Santa Margarida i els Monjos ens hem adherit a la Setmana de la Mobilitat incloent-hi activitats dins de la programació de la sisena Fira d'Extraescolars, que se celebra el pròxim dissabte, 17 de setembre, de les 11 a les 14 hores, al parc de la Biblioteca.

Així, s'instal·larà un punt on es facilitarà informació sobre mobilitat sostenible, energia i canvi climàtic. A més a més, es realitzarà el taller "Pedalem pel clima" i una gimcana sobre mobilitat sostenible.

Podeu obtenir més informació de la campanya, així com de totes les activitats i actes organitzats a territori.gencat.cat/setmana-mobilitat

 

Objectius principals de la Setmana de la Mobilitat:

 

• Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

• Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

• Impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

• Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

• Reflexionar sobre com afecta la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Arxivat a: General, Medi ambient, Salut
Setmana Europea de la Mobilitat