Santa Margarida i els Monjos commemora la Diada de Catalunya

12/09/2022

Un centenar de persones van assistir a l’acte que l'Ajuntament va organitzar als jardins de la casa de cultura Mas Catarro

Els jardins de la casa de cultura Mas Catarro van ser l'escenari escollit per a la realització de l'acte de l'Onze de setembre, on un centenar de persones van acudir per commemorar la Diada de Catalunya.

L'esdeveniment es va iniciar amb un parlament institucional a càrrec de l'alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, acompanyada dels regidors i regidores presents a l'acte.

Ferret, va començar les seves paraules tot recordant que "aquest és un acte obert a tothom que heu volgut venir a celebrar aquesta Diada festiva, ara ja sense les mesures sanitàries i de seguretat, retornant a la vida social prèvia a la Covid-19", fent referència als actes d'anys anteriors, marcats per les mesures que s'havien hagut d'adoptar com a protecció de la crisi sanitària derivada de la COVID-19, i va afegir que "aquest temps ha estat caracteritzat per la recuperació dels espais de relació, de trobada, de retorn a l'activitat lúdica i esportiva. Un període que ens ha marcat d'una manera o altra per sempre".

L'alcaldessa va continuar el parlament afirmant que "és necessari continuar construint una Catalunya moderna, justa, oberta, plural i activa", i que "sense l'aportació individual no es pot millorar de manera col·lectiva", en referència a la participació de la ciutadania en tots aquells aspectes del municipi.

En les seves paraules també hi va haver moments d'encoratjament, com quan Ferret va reivindicar, una vegada més, "el municipalisme com un dels elements clau per la recuperació socioeconòmica, amb els recursos suficients per fer-ho". En aquest sentit, Imma Ferret va deixar clar que "la societat catalana ha obert una nova etapa. És el moment d'entomar els reptes que el país té per davant de forma solidària i cooperativa, en coordinació i col·laboració, des del diàleg i el consens entre governs, administracions, agents socials, econòmics i polítics”.

Per concloure el parlament, Ferret va fer la lectura d'un poema escrit per ella mateixa i, seguidament, es va donar pas al cant dels segadors, on l'alcaldessa va convidar a pujar a l'Alícia Rey, artista convidada a l'acte, per tal d'iniciar-ho, acompanyada a l'escenari per Ferret i la resta de regidors i regidors, així com la gran majoria de persones assistents.

En finalitzar el cant, va començar el concert de l'Alícia Rey, que va amenitzar l'acte mentre les persones assistents gaudien d'un petit aperitiu i d'una copa de cava per commemorar, un any més, la Diada de Catalunya a Santa Margarida i els Monjos.

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General
Acte institucional de la Diada de Catalunya