Més d'una trentena de persones assisteixen a la presentació dels PTT

08/09/2022

Durant una hora i mitja els assistents han pogut conèixer de primera mà el programa i l'oferta formativa

La casa de cultura Mas Catarro ha estat l'escenari de la presentació del nou curs acadèmic del Pla de Transició al Treball (PTT), on més d'unes trenta persones, entre joves i familiars, han pogut conèixer de primera mà aquesta via formativa que porta implementant-se a Santa Margarida i els Monjos des de l'any 2012.

Aquest programa, que substitueix a l'antic Programa de Formació i Inserció (PFI) és una via d'accés al món laboral a tot el jovent que no ha superat l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), apropant a l'alumnat a la introducció cap a una família professional, essent a més una eina motivadora per tal que els joves que hi accedeixin puguin continuar els seus estudis.

L'acte ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, i de la regidora d'Educació, Neus Hernández, que han agraït la gran assistència i han recordat la importància d'aquests plans formatius al municipi.

Durant la seva intervenció, Imma Ferret ha destacat la importància de la formació per accedir al món laboral i ha esperonat al jovent animant-los d'aprofitar les grans oportunitats, com aquesta. D'altra banda, Neus Hernández els hi ha recordat que, durant aquest projecte, les persones participants rebran assessorament i acompanyament continuat per tal de cobrir les necessitats de cadascuna de les persones de forma més personalitzada.

 

Santa Margarida i els Monjos estrena nova línia formativa dins del PTT

 

Enguany, s'incorpora una nova línia de formació a l'oferta acadèmia dels Plans de Transició al Treball (PTT).

Fins ara, s'oferien els estudis d'informàtica, amb una durada d'un curs lectiu, el qual es divideix en mòduls de formació general (entre 295 i 345 hores), mòduls de formació professional (entre 615 i 665 hores) i tutories, seguiment i orientació personalitzada (40 hores). A més a més, l'alumnat compagina el període, durant els tres últims mesos, la formació a l'aula amb pràctiques formatives al centre de treball, realitzant a la setmana tres dies de pràctiques a l'empresa i dos dies de formació a l'aula.

Aquest any s'incorpora el currículum de mobilitat, uns estudis que capaciten a l'alumnat amb les competències necessàries per aprendre a reparar, muntar o portar el manteniment de vehicles de mobilitat personal. Aquesta formació té una divisòria similar als estudis d'informàtica pel que fa al repartiment d'hores lectives.

Aquests estudis, que tenen un 86% d'alumnes que ho supera satisfactòriament i troba feina o reorienta la seva formació, permetrà als participants obtenir l'accés directe a l'accés als estudis de cicles formatius de grau mitjà (CAM), a més de rebre un certificat acadèmic i professional i un reconeixement de la superació dels diferents mòduls que integren el PTT.

Arxivat a: Ensenyament
Presentació dels PTT a la casa de cultura Mas Catarro