Iniciat el nou curs a l’institut El Foix

07/09/2022

El centre d’educació secundària i batxillerat presenta una xifra rècord d’alumnat en l’any on s’introduirà el nou currículum en diferents etapes

L'Institut El Foix ha iniciat avui, 7 de setembre, un nou curs lectiu farcit de novetats, entre les quals destaquen l'augment en el nombre d'alumnes, que s'incrementa a 605, una xifra molt elevada en comparació als 541 de l'any anterior.


També hi destaca la introducció del nou currículum escolar, que s'aplicarà a les aules de 1r i 3r d'ESO i a les de 1r de Batxillerat. Aquesta nova metodologia, cerca una millora en el procés d'aprenentatge, on es treballarà menys la memorística i es potenciarà el treball per competències i per projectes.


Pel que fa al batxillerat, amb el nou model es fixaran més hores d'assignatures optatives per tal de personalitzar molt més la trajectòria acadèmica de l'alumnat. Així, es contempla que les hores comunes setmanals passin de 14 a 12, les de modalitat de 12 a 9 i, les optatives, de 4 a 9 hores.

 

Tot en marxa als diferents centres educatius de la vila


Avui els hi tocava a l'alumnat de secundària, si bé dilluns, 5 de setembre, els i les alumnes de les Llars d'Infants municipals dels Monjos i La Ràpita i dels centres educatius de Santa Margarida i els Monjos de les escoles Dr. Samaranch, Arrels i Sant Domènec, tornaven a omplir les aules dels equipaments educatius.


Enguany, encara i que el nombre d'alumnes dels centres, tant de la llar d'infants, com d'educació primària i d'educació secundària és bastant semblant, l'institut ha sigut el centre amb major creixement en el nombre d'estudiants, passant de 541 l'any 2021 a 605 l'any 2022.


A la llar d'infants, en canvi, enguany s'acull a 85 infants, una xifra molt similar als 88 que hi van assistir l'any 2021.


Pel que fa a les escoles de primària, el nombre d'alumnes ha disminuït, encara que les xifres són molt similars a les de l'any anterior. L'escola Arrels, ha registrat un descens de 15 alumnes, amb 225 alumnes l'any 2021 i 210 enguany. L'escola Sant Domènec, en canvi, presenta 188 alumnes, 9 menys en comparació als 199 del curs 2021-2022 i, a l'escola Dr. Samaranch i Fina, que compta amb dues línies, acull a 402 alumnes, 14 menys en comparació als 416 de l'any anterior. En tots tres centres s'està treballant per a l'aplicació del nou currículum escolar.


Així, s'incrementa en 21 el nombre d'alumnes inscrits als centres educatius de Santa Margarida i els Monjos, amb un total de 1490 aquest 2022 pels 1469 del curs anterior.

Arxivat a: Ensenyament
Inici de curs a l'institut El Foix