La Policia Local incorpora l’ús de càmeres unipersonals

12/08/2022

Els agents de la Policia Local de Santa Margarida i els Monjos han estrenat al llarg del mes de juliol l'ús de dues càmeres unipersonals que es destinaran a cada patrulla que estigui al carrer.

Amb aquesta mesura, el cos fa un pas endavant per incrementar la seguretat i les garanties de la seva tasca i continuar treballant per la prioritat del cos, que és la millora de la seguretat ciutadana.

Les càmeres s’estan començant a utilitzar a nombrosos municipis catalans i pretenen ser una eina per proporcionar una major seguretat jurídica i testimoniar l’actuació dels agents per garantir l’excel·lència en el servei.   

L’ús d’aquests aparells es regeix per la legislació vigent que estableix que s’utilitzaran en situacions de desordre públic, delictes flagrants o escenaris que comportin un perill per a l’agent, la ciutadania o la seguretat pública. Els agents policials decidiran quan cal activar la gravació de la càmera que portaran col·locada a l'armilla i hauran d'informar, a la persona amb la que estiguin interactuant, de l’inici de l’enregistrament. Durant la gravació, la càmera emetrà un so discontinu per evidenciar que està activada.

L’ajuntament ha volgut sumar-se a l’ús d’aquests nous dispositius electrònics com a garantia per la seguretat i el benestar del veïnat del municipi.

Arxivat a: General, Seguretat
Ajuntment de Santa Margarida i els Monjos