Santa Margarida i els Monjos commemora el Dia Internacional per l’alliberament LGTBI

28/06/2022

El 28 de juny és el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels anomenats fets de Stonewall, als Estats Units, que van tenir lloc el 1969. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals per primer van dir prou a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGBTI.

Cada 28 de juny es commemora el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI i Santa Margarida i els Monjos s’adhereix a la data per visibilitzar i reivindicar el respecte a la diversitat sexual.

La façana de l’Ajuntament llueix la bandera irisada per a reivindicar els drets col·lectius. Malgrat els avenços, avui en dia, encara és necessari reivindicar que queda molt camí per recórrer en la lluita per la igualtat de drets de les persones LGTBI, les dades mostren que l’LGTBI-fòbia encara és present al nostre voltant.

Les violències al col·lectiu LGTBI continuen sent presents en diferents àmbits de la vida social, així ho indiquen informes de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH). El 2021 es van registrar 284 incidències discriminatòries per l’LGTBI-fòbia, un augment del 50,3% respecte a l’any anterior. Enguany, en el que portem d’any són 127 les situacions registrades que tenim constància.

Des de l'Ajuntament volem reivindicar i defensar un cop més els drets del col·lectiu LGBTI, i atès que encara hi ha focus d’LGBTI-fòbia, fem una crida a les persones afectades per no callar i fer servir els canals que tenen al seu abast. Els drets del col·lectiu LGBTI són els drets de tothom, ja que el respecte envers els altres no és només dels col·lectius discriminats.

A Santa Margarida i els Monjos estimem la diversitat sexual!

Arxivat a: General, Igualtat
Dia Internacional per l’alliberament LGTBI