Tot el coneixement sobre herbes remeieres, al Remeiart

15/06/2022

El proper diumenge dia 19 de juny es durà a terme a Santa Margarida i els Monjos una nova edició de la Fira Remeiart.

El certamen, organitzat per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, es durà a terme al Castell de Penyafort entre les 10 del matí i dos quarts de nou del vespre i està dedicat a les herbes remeieres, la cosmètica natural i la salut, amb la participació de gairebé 50 parades que oferiran productes de venda relacionats amb les herbes, la cosmètica, l’alimentació o l’artesania feta amb herbes.

Al programa de la Fira hi figuren també més d’una trentena d’activitats per fer durant tot el dia amb tres caminades, rutes guiades de descoberta de flora, visites guiades al Castell de Penyafort, espectacles familiars, concerts, tallers i xerrades de tot tipus relacionades amb les herbes.

Enguany tota la oferta infantil tradicional del Remeiart s’agrupa sota l’espai Remeiart Infantil, on s’englobaran tots els tallers, activitats i manualitats per als més petits. Per a accedir-hi i poder fer tota la proposta que envolta les herbes remeieres, s’haurà de fer un únic pagament de 3 euros.

Els visitants a la Fira podran gaudir d’una petita oferta gastronòmica dins del recinte i de la venda de productes en paradetes.

Amb motiu de la celebració del Remeiart, l’accés al Castell de Penyafort s’haurà de fer a peu, però s’habilitarà un trenet gratuït per transportar els visitants cap al Castell amb sortida des de davant l’aparcament de la fàbrica d’Ondunova, situada al peu del Castell.

El Remeiart és un referent de les fires sobre herbes remeieres que es fan a Catalunya, i compta amb un reconeixement molt important entre les persones que es dediquen a aquestes temàtiques.

Totes les activitats seran gratuïtes, excepte la Zona Infantil, i només caldrà inscriure’s prèviament a l’activitat del Bany de Bosc i a les Visites guiades al Castell de Penyafort. Les inscripcions es faran al punt d’informació el mateix dia de la Fira, per ordre d’inscripció.

El programa amb totes les activitats del Remeiart es pot consultar al web www.remeiart.cat

 

Herbes Campus

El dia abans de la celebració de la Fira, el 18 de juny, es farà l’Herbes Campus, una aposta de formació que ofereix una àmplia oferta de tallers i activitats relacionades amb les herbes remeieres.

L’Herbes Campus enguany se centrarà en la salut emocional i inclourà xerrades amb enginyers, metges, filòsofs, biòlegs, terapeutes o educadors ambientals.

El programa de la jornada i les inscripcions per assistir a les xerrades de l’Herbes Campus es poden fer a través del web www.remeiart.cat

 

Berbena del Remeiart

El mateix dia de l’Herbes Campus, a la prèvia de la Fira se celebrarà la Berbena del Remeiart. Es tracta d’una oferta gastronòmica, d'especacles i concerts nocturns al Castell de Penyafort amb Laia Escartin i Tim Panman i amb Koren.

 

Festa de cloenda de les Cuines i Tapes del Remeiart

Des del dia 3 de juny, els establiments gastronòmics del municipi que participen en la desena edició de les Cuines i Tapes, ofereixen als visitants una proposta de difusió de les herbes remeieres a la cuina.

Els visitants poden gaudir de tapes i menús a Santa Margarida i els Monjos i votar la tapa més popular a través de la App del Remeiart. Una comissió del municipi ha escollit la tapa més remeiera.

El mateix dia de la fira, el 19 de juny, s’anunciaran els establiments guanyadors del concurs de tapes 2022 i un cercavila de lluïment amb la participació del Drac dels Monjos. A dos quarts de vuit del vespre a la plaça de Pau Casals dels Monjos s’iniciarà la cloenda amb el concert del grup Las Karamba, amb música des de la perspectiva social femenina.

Arxivat a: Fires i comerç, General
11a edició de la Fira del Remeiart