Torna el Remeiart

01/06/2022

El Remeiart, la fira que cada juny converteix Santa Margarida i els Monjos en l’epicentre del sector de les herbes remeieres, arriba enguany a la seva onzena edició entre el 3 i el 19 de juny. D’entre els actes habituals que ja són un ritual entre els veïns i veïnes del municipi i comarca en destaca la inauguració de les Cuines i tapes, la berbena i la Fira del Remeiart.

El tret de sortida del festival d’herbes remeieres serà divendres 3 de juny a les set de la tarda amb l’acte inaugural de les cuines i tapes, que anirà seguit de l’espectacle d’interacció amb el públic. Serà pels carrers de Santa Margarida i els Monjos amb la inspectora tapes, a càrrec de Tàndem Producció Creativa. L’espectacle itinerant es podrà veure els dies 3, 4, 11 i 18 de juny, de vuit a deu del vespre.

A les cuines i tapes d’enguany hi participen 13 establiments del municipi, que han preparat tapes i menús relacionats amb les herbes remeieres. Una de les novetats d’aquest 2022 és que la ciutadania pot escollir la tapa més popular del Remeiart. Per a participar en el concurs cal descarregar-se l’App del Remeiart i votar la tapa més remeiera. Amb un vot s’optarà a guanyar 100 € per gastar en els establiments adherits al Comerç del Foix o 50 € en tapes per consumir en l’edició de les Cuines i Tapes 2023.

Dissabte dia 18, el dia abans de la fira del Remeiart, es durà a terme l’Herbes Campus, que durarà tot el dia al Castell de Penyafort, i la berbena del Remeiart. L’Herbes Campus, tornarà a reunir especialistes i professionals, en aquesta ocasió en el terreny de la salut emocional.

La berbena del Remeiart, nom que fa referència a una planta d’ús medicinal que s’anomena “berbena”. La cita serà al Castell de Penyafort i per a tots els públics de 18 h a 22.30 h, ja que inclou un espectacle teatral familiar, tallers infantils i concerts amb Laia Scarteen i Koren.

Com a novetat d’enguany, se celebrarà una festa de cloenda de les Cuines i tapes del Remeiart amb el concert de Las Karamba a les 19:30 h a la plaça Pau Casals. A la festa s’anunciaran els establiments guanyadors del concurs de tapes 2022 i es farà una cercavila de lliurament dels guardons fins als establiments guanyadors amb la participació del Drac dels Monjos.

La traca del festival serà el diumenge 19, amb la Fira Remeiart al Castell de Penyafort, amb més de 50 expositors, oferta gastronòmica fora del recinte, una zona infantil de jocs creatius, xerrades i tallers.

Arxivat a: Fires i comerç, General
Remeiart 2022