Sol·licita subvencions de lloguer per a les persones joves

25/05/2022

Properament està previst que s’obri la convocatòria per sol·licitar les subvencions per al pagament del lloguer per a les persones entre 18 i 35 anys. El Bo Jove de Lloguer el podran sol·licitar les persones joves que ja visquin de lloguer, compartint habitatge o en una habitació llogada, i també les persones joves que tinguin previst viure de lloguer encara que no hagin començat fer-ho. La persona sol·licitant haurà de disposar d’una font regular d’ingressos que reporti unes rendes anuals. 

Atès que les subvencions s’atorgaran per estricte ordre de sol·licitud i sempre que es compleixin els requisits, des del Servei Comarcal d’Habitatge s’aconsella tenir preparada la documentació i fer el tràmit per Internet. Per fer aquest tràmit telemàtic caldrà tenir un certificat digital, el certificat de titularitat d’un compte bancari, el contracte de l’habitatge o habitació i els rebuts dels pagaments (quan s’hagi iniciat el lloguer).

L’import d’aquestes subvencions podrà ser de fins a 250 euros mensuals (amb el límit de l’import mensual de la renda o del preu de cessió) i es concediran per 2 anys. Poden ser beneficiàries d’aquesta subvenció totes les persones convivents titulars del contracte que compleixin els requisits de la convocatòria. Si hi ha més d’una persona beneficiària en un mateix habitatge, la suma de les subvencions concedides no podrà superar l’import mensual del lloguer o del preu de cessió (en aquest cas es minorarà la subvenció en la proporció corresponent). Els import rebuts pel Bo Jove de Lloguer s’hauran de declarar a la renda de l’any següent.

Tota la informació referent al Bo Jove de Lloguer es pot trobar a la pàgina d’inici de la web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (www.ccapenedes.cat), a l’apartat Destaquem/Ajuts d’Habitatge. Les persones que necessitin aclarir algun dubte poden telefonar al Servei Comarcal d’Habitatge (Tel. 93 890 00 00, escollint l’opció “Habitatge” del menú).

Arxivat a: General, Joventut
Joves entre 18 i 35 anys