El carnaval no sexista de Santa Margarida i els Monjos dins el catàleg de bones pràctiques de l’administració

19/05/2022

La Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi Sunyer han escollit el model de carnaval no sexista de Santa Margarida i els Monjos per incloure’l dins el catàleg de bones pràctiques de l’administració local 2022.

Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos es vetlla per un carnaval lliure de sexisme des de la pedagogia per l’ús de música lliure d’estereotips masclistes. Per aquest motiu s’ha reconegut aquesta proposta com innovadora i de qualitat, que pot servir com a referència per a altres ajuntaments o entitats locals.  

Després de detectar que durant el Carnaval de Santa Margarida i els Monjos sonaven cançons amb contingut sexista davant d’un públic familiar i infantil, l’Ajuntament va decidir aprovar l’any 2019 unes bases en què es recomanava fer ús de música lliure de sexismes i es van analitzar les llistes musicals preparades per les comparses per valorar-les segons el seu grau de sexisme. Aquesta proposta ha estat un precedent a la comarca i s’ha estès per municipis propers.

L'objectiu fonamental del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és promoure la millora i la innovació en els governs locals. Els instruments per aconseguir-ho són la difusió d'experiències, seguint una metodologia comuna, i la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

Podeu consultar la identificació al següent enllaç

Arxivat a: General, Igualtat
Carnaval lliure de sexismes