Aprovat el Pla Local de Seguretat de Santa Margarida i els Monjos

06/04/2022

La Junta Local de Seguretat de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat el Pla Local de Seguretat, un instrument estratègic que defineix els objectius i les prioritats en la millora de la seguretat pública al municipi.

El document estableix els mitjans i els recursos disponibles, inclosos els de la seguretat privada, per a la planificació de la seguretat d’un municipi. El pla, que es pot consultar al web municipal, inclou entre els seus objectius les necessitats per a la gestió de la seguretat ciutadana, la seguretat viària i mobilitat, la igualtat, els incendis i emergències, la qualitat de vida i el civisme, i finalment l’atenció continuada a la situació de vulnerabilitat.

El pla s’ha aprovat en la junta local, presidida per l'alcaldessa, Imma Ferret, i que reuneix responsables polítics, representants dels diferents cossos de policia i d'altres serveis de seguretat que actuen al municipi. Aquest any i per primera vegada també s’hi ha incorporat representants del cos de Bombers de la Generalitat.

La Junta Local de Seguretat es convoca cada any per avaluar la situació al municipi i les polítiques coordinades entre els diferents cossos de seguretat. En aquest sentit els resultats d’aquest darrer exercici continuen indicant que Santa Margarida i els Monjos és el municipi més segur de la comarca, amb una davallada continua de les infraccions penals i administratives (a excepció de les que s’han posat per COVID 19).

Concretament, i en referència a les dades de 2019, s’observa una davallada del 6,1% en els delictes contra el patrimoni, del 25% en les infraccions de seguretat viaria, del 26% en delictes contra les persones, del 50 % en delictes contra la salut pública 50% i una davallada del 28,6% en la resta de casos.

La Junta valora de forma molt positiva aquestes xifres i les atribueix a la pro activitat del servei de Policia Local.

 

Arxivat a: General, Seguretat
Aprovació del pla de seguretat de SMMonjos