Servei municipal de recollida de poda

07/03/2022

L’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos disposa d’un servei de recollida porta a porta de restes vegetals de poda i jardineria a particulars

La recollida es realitza tots els dilluns al matí d’octubre a març i caldrà seguir les següents indicacions per lliurar les restes vegetals.  

  • El material petit, com ara fulles, gespa o males herbes s’han de guardar en bosses d’escombraries normals o industrials i no s’hi poden barrejar residus que no siguin vegetals. També es poden passar a recollir uns sacs retornables per l’Ajuntament.

  • Amb les branques s’han de fer feixos lligats amb un cordill, de dos metres de llarg com a màxim.

  • La quantitat a recollir per domicili serà d’un metre cúbic com a màxim.

Per avisar de la recollida cal trucar a l'Ajuntament en dies laborables com a molt tard el divendres anterior a la poda. 

Un cop s'hagi pres nota de l’adreça on és previst deixar les restes vegetals, es dipositarà el material a la porta del domicili indicat, el diumenge al vespre o el mateix dilluns abans de les 8 del matí.

Únicament es recolliran les restes que estiguin lligades o en sacs i, en cap cas, s’accedirà als jardins dels domicilis.

Amb aquest nou servei es guanya en comoditat, ja que durant els mesos d’octubre a març el veïnat es pot estalviar d’haver de carregar vehicles i desplaçar-se a la deixalleria; s’evita col·lapsar els contenidors de la via pública amb residus orgànics d’origen vegetals i es garanteix el compostatge dels residus vegetals recollits.

Si per algun motiu no fos possible utilitzar aquest servei, convé recordar que es pot fer ús del servei de deixalleria durant tot l’any dins l’horari habitual, especialment per a les restes vegetals llenyoses o de mida gran.

 

Arxivat a: General, Via Pública
Servei gratuit de recollida