Els ajuntaments de l’Alt Penedès consensuen el model de celebració de les rues 2022

29/10/2021

Els ajuntaments de l’Alt Penedès han consensuat tirar endavant el carnaval 2022 en el format habitual pre-pandèmia de cada municipi.

La decisió s’ha pres de forma conjunta després que el mes de setembre els representants tècnics i polítics dels ajuntaments de la comarca encetessin converses per homogeneïtzar la celebració del carnaval i adaptar-lo a la situació sanitària.

Les reunions van continuar després amb la participació dels principals grups de carnaval de la comarca per tal de cercar propostes que s’adaptessin a totes les parts implicades.

Finalment, i davant la flexibilització de mesures vigent actualment, ajuntaments i grups de carnaval han pres la decisió de tirar endavant el model de carnaval en els seus formats tradicionals, si bé s’acabaran d’estudiar alguns detalls en funció de la normativa, com ara l’ús de les mascaretes per part de les persones participants a les rues o activitats, o altres.  

Aquest acord fa possible que els grups de carnaval puguin començar des d’ara a treballar en les seves creacions, carrosses i coreografies per tenir-les a punt de cara al mes de febrer. 

En cas que les mesures sanitàries fessin impossible la celebració del carnaval en les seves dates habituals, els ajuntaments s’han compromès a que la celebració es faria tan aviat com es pogués, dins l’any 2022.

Arxivat a: Festes i Tradicions, General
Normalitat carnaval 2022