Alta repercussió econòmica de la campanya Compra a prop dels municipis d’Olèrdola, Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos

20/10/2021

La campanya comercial i turística Compra a prop i descobreix el teu entorn, iniciarà la vuitena edició aquest cap de setmana amb la participació de 110 establiments de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola i Castellet i la Gornal. 

La presentació de l’edició d’enguany va tenir lloc ahir al Castell de Penyafort amb la presència dels alcaldes dels tres municipis, Imma Ferret, Lucas Ramírez i Miguel Delgado. 

La campanya va néixer l’any 2014 de la col·laboració entre els tres municipis amb l’objectiu que el veïnat de cada poble conegui l’oferta comercial i turística de la resta i es donin a conèixer elements patrimonials, turístics i comercials.

 

Impacte econòmic

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, ha destacat que la iniciativa genera un alt impacte econòmic, que l’any passat va ser de 895.138 € segons un estudi encarregat pels tres municipis. Aquest és el moviment econòmic arran de la celebració de la campanya comercial tot i que no tot el diner queda en l'economia local perquè aquí també s'hi inclouen els fluxos econòmics derivats del transport, la logística dels intercanvis comercials (relacions amb proveïdors...) i també cal tenir en compte que no el 100% dels consumidors són locals, sinó que també n'hi ha de comarcals. 

L’estudi també indica que per cada euro de despesa en la campanya, hi ha un retorn local de 170 euros i que el moviment econòmic de la campanya equival a la creació de 9 llocs de treball a temps complet.

 

Participació

Per participar a la campanya “Compra a prop i descobreix el teu entorn” caldrà emplenar una butlleta i deixar-la a les urnes que hi haurà a cada establiment col·laborador. Entre totes les butlletes emplenades es farà un sorteig de 83 de premis, que inclouen àpats a restaurants, visites turístiques, visites a cellers o lots de productes d’alimentació.

Com l’any passat també es podrà participar amb un formulari electrònic al que s’accedirà a través d’un codi QR que hi ha als establiments i a les butlletes de la campanya.

La proposta està enfocada al veïnat dels tres municipis, si bé hi podrà participar tothom que compri en els establiments adherits.

La campanya s’allargarà fins al 21 de novembre i el sorteig es farà el 26 de novembre. El lliurament de premis es durà a terme l’1 de desembre en un acte públic a la casa de cultura Mas Catarro de Santa Margarida i els Monjos.

 

Arxivat a: Economia, General
Compra a prop 2021